Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
DODANI NOVI DEMOGRAFSKI PODACI

Županijski WEB GIS portal sad je i ažuriran

Foto: Zagrebačka županija
– Ovime smo još jednom pokazali da Izvješće o stanju u prostoru ne mora biti samo statičan dokument već da se, kroz skladno oblikovanu i svima pristupačnu aplikaciju, može približiti građanima – izjavila je Željka Kučinić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije

Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije u suradnji s tvrtkom GDi d.o.o. dopunio je i obnovio WEB GIS portal “Stanje u prostoru Zagrebačke županije”, i to pet godina nakon što je inicijalno objavljen. Pri tom je ažurirana najnovijim podacima iz “Izvješća o stanju u prostoru Zagrebačke županije za razdoblje 2016. –  2020. godine”, kojeg je usvojila Županijska skupština Zagrebačke županije u veljači ove godine.

– Ovom objavom podataka o Stanju u prostoru Zagrebačke županije na internetskim stranicama još jednom smo pokazali da Izvješće o stanju u prostora ne mora biti samo statičan dokument već da se, kroz skladno oblikovanu i svima pristupačnu aplikaciju, može približiti građanima – izjavila je Željka Kučinić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije.

Radi se o podacima iz područja demografije, podacima iz prostornih planova donesenih do svibnja 2021. godine (namjena površina i stanje izrade prostornih planova), podacima o indeksu razvijenosti, podacima o cestovnoj i željezničkoj infrastrukturi, podacima o vodoopskrbi i kemijskom stanju voda, podacima o duljinama dalekovoda u visokonaponskoj mreži te novim podacima o zaštićenim kulturnim dobrima i prirodnim vrijednostima.

Podaci se mogu pregledavati za cijelu Županiju i za svaku jedinicu lokalne samouprave posebno, a aplikacija je prilagođena i korištenju na mobilnim uređajima.