Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Cvijeće za Dan žena

Ačkar: Znamo svi koliko je važna uloga žena

Foto: VELIKA GORICA
Da u Velikoj Gorici žene imaju značajno mjesto, svjedoči i činjenica da Grad Velika Gorica ima devet ravnateljica, sedam pročelnica Upravnog odjela te predsjednicu Uprave komunalnog društva

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka, a upravo tog dana slave se ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. U povodu njihova dana, Velikogoričanke su cvijećem rano ujutro darivali gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i predsjednik tamošnjeg Gradskog vijeća Darko Bekić.

– Međunarodni dan žena prilika je da se prisjetimo mukotrpnog i teškog puta u povijesti žena da bi ostvarile svoja gospodarska, 
politička i ekonomska prava i postignuća. Znamo svi koliko je važna uloga žena pa i u našoj lokalnoj zajednici, odnosno Gradu Velikoj Gorici. Imamo devet ravnateljica, sedam pročelnica Upravnog odjela te jednu predsjednicu Uprave komunalnog društva. Drage moje dame, hvala vam za sve i od srca vam čestitam vaš dan – poručio je pritom gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Bekić se pridružio njegovoj čestitci istaknuvši kako mu je zadovoljstvo vidjeti da svijest o važnosti žena u društvu svake godine sve više jača te se nada da će svi jednom shvatiti veliku njihovu ulogu u svim sferama života.

– Drago mi je da svijest o ulozi žena i njihovoj snazi koju daju našem društvu raste iz godine u godinu. Svi smo svjesni važnosti žena, njihove uloge u društvu, prije svega kao majki, a onda i njihove uloge u gospodarstvu i općenito vođenju našeg društva. Želja nam je svima da to raste iz godine u godinu i mi kao Grad, a i kao država, radimo na dizanju te svijesti, ali moramo kao društvo to spoznati. Svijest o važnosti žena mora prodrijeti među nas svaki dan, a ne samo da se na ovaj dan sjećamo toga. Svaki dan bi trebao biti Dan žena –  kazao je Darko Bekić, predsjednik Gradskoga vijeća Velike Gorice.