Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Ubrzo kreće izgradnja brze ceste s četiri trake od Vinkovaca do Županje

Gradit će se kružni tokovi, ceste, Trg Vinkovačkih jeseni, zatvorena tržnica

storyeditor/2024-04-18/Papuk_4.jpg
1/6
Foto: Grad Vinkovci Lokacija Papuk uskoro će postati zeleno-digitalni park te će dobiti niz novih zabavno-rekreativnih sadržaja namijenjenih svim uzrastima
Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako su, kada je riječ o Vinkovcima, prioritet pješački prijelaz na Slaviji kao jedna od crnih točaka

Tijekom proteklih dana gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić najavio je početak realizacije niza infrastrukturnih projekata koji će gradu i građanima donijeti dodatnu kvalitetu života. Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić je tijekom svoje posjete Vinkovcima najavio kako će građani s istoka Hrvatske za najkasnije pet godina vlakom putovati do Zagreba 2,5 sata.

Viša razina sigurnosti

Govoreći o ulaganjima na području Vukovarsko-srijemske županije, kazao je da je u završnoj fazi modernizacija i elektrifikacija pruge Vinkovci – Vukovar, duge 18 kilometara te da se puštanje u promet brzinama od 120 km/h očekuje u drugom djelu godine nakon ishođenja potrebnih dozvola.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako su, kada je riječ o Vinkovcima, prioritet pješački prijelaz na Slaviji kao jedna od crnih točaka.

Idejno rješenje Trga Vinkovačkih jeseni
Foto: Grad Vinkovci Idejno rješenje Trga Vinkovačkih jeseni

– Dobili smo obećanje, bit će završen do početka sljedeće školske godine kako bi djeca sigurno prelazila put od kuće do škole. Također važan za sigurnost djece je prolaz prema Fitzijevoj ulici u sklopu rekonstrukcije kolodvora. Nadalje, povratak na 2,5 sata vožnje vlakom do Zagreba te putovanje prema Vukovaru u trajanju 15 minuta imperativ je u sljedećem razdoblju vezano uz projekte u prometu s obzirom na važnost Vinkovaca kao čvorišta, ali i sve ostale koji se vežu na nas – rekao je Bosančić

Kada je riječ o ostalim ulaganjima, Bosančić je najavio da uskoro počinje i izgradnja kružnog toka na južnoj vinkovačkoj obilaznici na raskrižju prema Rokovcima.

– Brzinu protoka vozila i što je najvažnije, sigurnost svih sudionika u prometu, novim kružnim tokom podižemo na puno višu razinu. Molimo vozače za razumijevanje i pojačan oprez za vrijeme trajanja radova – stoji u objavi.

Bosančić je isto tako najavio i kako će ubrzo krenuti i izgradnja brze ceste s četiri trake od Vinkovaca do Županje koja će doprinijeti sigurnosti u prometu, bržem protoku vozila, povezanosti gradova kao i zadovoljnijim sudionicima prometa.

Tradicija i baština Slavonije

Gradska lokacija Papuk uskoro će postati zeleno-digitalni park koji će uz mjesta za odmor i opuštanje u prirodi sadržavati i sportsko-rekreacijsku zonu te društveno-zabavnu zonu za djecu i mlade. Vinkovčani će na prostoru nekadašnjeg odlagališta otpada, koje je pretvoreno u zelenu oazu nadomak samom središtu grada, uskoro na raspolaganju imati moderno opremljen sportski i zabavni park s osvijetljenim dječjim i sportskim igralištima, igralištem za 3x3 košarku, stolovima za stolni tenis, trim stazom za rolanje i trčanje i vježbalištem te sjenicama, klupama, stolovima i raznim multimedijskim sadržajima.

Do kraja godine kreće se i s radovima na uređenju i opremanju vanjskog dijela vinkovačke tržnice koja će tako uskoro postati jedna od najmodernijih i najopremljenijih tržnica u ovom dijelu Hrvatske. Nova natkrivena tržnica u svom arhitektonskom rješenju sadržavat će elemente tradicije i baštine slavonskoga kraja kako bi, uz moderne standarde, ostala i mjesto koje će imati dušu, mjesto okupljanja i druženja. Plan je krenuti i s izgradnjom Trga Vinkovačkih jeseni.

storyeditor/2024-04-19/Park2.jpg Konstrukcija dvorca na pijesku, penjalice, ljuljačke... niknuli u Južnom naselju Novootvoreni park u Samoboru mjesto je igre i druženja za velike i male storyeditor/2024-04-19/kutina_a_slager__5_.jpg Otklanja se opasnost od poplave sjevernog dijela Kutine Počeli radovi na akumulaciji Polojac, gotova će biti za 3 godine storyeditor/2024-04-19/b_bjelovar_foto.jpg KMC Bjelovar obavlja kazališnu djelatnost, a u Domu kulture postavljen je dio opreme Bjelovar dobiva profesionalnu predstavu, u Dom kulture stižu eminentna glumačka imena