Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Konstrukcija dvorca na pijesku, penjalice, ljuljačke... niknuli u Južnom naselju

Novootvoreni park u Samoboru mjesto je igre i druženja za velike i male

storyeditor/2024-04-19/Park2.jpg
1/4
Foto: Grad Samobor PODIJELJEN NA ZONE Na 7500 kvadrata park nudi aktivnosti za sve uzraste, od dječjeg igrališta s raznim spravama do fitness zone sa spravama za vježbanje, kao i one za opuštanje

Uz igru, zabavu i druženje u veselom raspoloženju u subotu 13. travnja proteklo je otvorenje novouređenog parka u Južnom naselju, najvećeg u Samoboru.

Dok su djeca uživala u raznolikim atrakcijama poput penjalica, ljuljački, njihalica, podnih trampolina i vrtuljaka, odrasli su iskoristili priliku za opuštajuću šetnju i odmor. Posebnu pažnju privukla je konstrukcija dvorca na pijesku koja predstavlja simboličnu repliku starog samoborskog grada i fontana koja je djeci pružila osvježenje u sunčanom danu.

Uživati se moglo i u organiziranim sportskim aktivnostima, od mini golfa, košarke, stolnog tenisa, kao i ostalim igrama, za što su se pobrinuli Športići. Za oslikavanje lica čekalo se u redu, a velik broj mališana privukla je i kreativna radionica te šahovski stolovi trajno postavljeni u parku.

Svečanost otvorenja parka upotpunjena je dnevnim šarenim vatrometom, koji je bio posebno atraktivan, praćen odbrojavanjem, koje su djeca vodila sa smijehom i uzbuđenjem. Gradonačelnica Petra Škrobot srdačno je pozdravila prisutne te poručila da uživaju u parku.

PODIJELJEN NA ZONE Na 7500 kvadrata park nudi aktivnosti za sve uzraste, od dječjeg igrališta s raznim spravama do fitness zone sa spravama za vježbanje, kao i one za opuštanje
Foto: Grad Samobor PODIJELJEN NA ZONE Na 7500 kvadrata park nudi aktivnosti za sve uzraste, od dječjeg igrališta s raznim spravama do fitness zone sa spravama za vježbanje, kao i one za opuštanje

Uređenjem parka koji se prostire na 7500 četvornih metara, Samobor je dobio siguran i sadržajan prostor za igru djece, rekreaciju mladih te druženje na otvorenom. Podijeljen na nekoliko zona, park nudi raznolike aktivnosti za sve uzraste. Od dječjeg igrališta s raznim spravama do fitness zone sa spravama za vježbanje te zone za opuštanje s klupama, stolovima za šah i sjenilima za zaštitu od sunca.

Park je osmišljen kako bi zadovoljio različite potrebe posjetitelja, a dodatno je opremljen s dvije slavine s pitkom vodom, stalcima za bicikle te pješačkim stazama i LED rasvjetom. Hortikulturno uređenje trajnicama i cvjetnicama te novi drvoredi dodaju estetsku vrijednost prostoru, a u sklopu parka postavljeni su i toaleti. Park je pod videonadzorom. Iz Grada poručuju kako park postaje ne samo mjesto igre i rekreacije, već i simbol druženja te zabave za cijelu zajednicu.

storyeditor/2024-04-19/b_bjelovar_foto.jpg KMC Bjelovar obavlja kazališnu djelatnost, a u Domu kulture postavljen je dio opreme Bjelovar dobiva profesionalnu predstavu, u Dom kulture stižu eminentna glumačka imena storyeditor/2024-04-19/PXL_250423_99557618.jpg Otvorena eko-etno kuća u Vrpolju Nova kockica u mozaiku kulturno-turističke ponude Brodsko-posavske županije storyeditor/2024-04-19/Most_2.jpg Ugovorena vrijednost radova iznosi 2,91 milijun eura U godinu dana sagrađen most Metlinci na Vučici kod Valpova