Izbornik
Naslovnica Gradovi
Policijska uprava provodi akciju "Poštujte naše znakove"

Čazmanski policajci upoznali prvašiće s prometnim pravilima

NAKON EDUKACIJE djeci je podijeljen promidžbeni materijal, odnosno olovke, bojice i bilježnice, što je osigurao Grad
Foto: Grad Čazma

S početkom nove školske godine Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska provodi akciju "Poštujte naše znakove" u cilju povećanja razine sigurnosti djece, ali i svih ostalih sudionika u prometu. Tim povodom učenike prvih razreda OŠ Čazma posjetili su djelatnici Policijske postaje Čazma i održali im edukaciju o prometnoj sigurnosti.

– Odlučili smo posjetiti prvašiće s obzirom na to da su sada krenuli u prvi razred. Cilj posjeta bio nam je da ih upoznamo s osnovnim prometnim pravilima. Već smo mi to radili s njima u vrtiću i u predškoli, ali željeli smo to ponoviti da postanu svjesni da je promet opasan i da moraju pripaziti na sebe – kazala je Julijana Horvat, policijska službenica Policijske postaje Čazma.

Važno je, naglašava, educirati djecu i na vrijeme usmjeriti njihovu pažnju na bitan faktor prometne sigurnosti. Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova već 29. godinu provodi akciju "Poštujte naše znakove", s ciljem zaštite djece u prometu.

Policijskim službenicima Policijske postaje Čazma pridružio se i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, koji je tom prilikom osigurao i da se nakon edukacije djeci podijeli promidžbeni materijal, odnosno olovke, bojice i bilježnice, čiju je nabavu financirao Grad Čazma. Predavanja su održana i materijali podijeljeni svim prvašićima OŠ Čazma, kako matične tako i područnih škola.

GRADONAČELNIK je govorio i o demografskim mjerama i socijalnoj politici Grada kojima se nastoji olakšati život svim građanima Obilježavanje Dana grada Poticanje investicija jedan je od prioriteta Grada Slatine TVRĐA će, ovako obnovljena, pridonijeti još boljim turističkim rezultatima Rekordni turistički rezultati Završila povijesna obnova osječke Tvrđe vrijedna 16,9 milijuna eura SREDNJA škola Petrinja bit će u objektu koji je darovala tvrtka Gavrilović, a matičnu zgradu škole obnavlja Sisačko-moslavačka županija. Kako napreduju radovi uvjerio se i ministar Bačić Javni poziv za dodjelu stambenih jedinica Od 11 kontejnerskih naselja devet ih je potpuno iseljeno