Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić u radnom posjetu Garešnici

Centar za posjetitelje – karika u promidžbi turističkih potencijala

Foto: GAREŠNICA
U razgovoru župana i gradonačelnika Josipa Bilandžije najviše se govorilo o školstvu, zdravstvu i izgradnji prometne infrastrukture

Župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić boravio je u radnom posjetu Gradu Garešnici. S domaćinom, gradonačelnikom Josipom Bilandžijom i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Starčevićem najprije je posjetio novouređeni Centar za posjetitelje, koji bi trebao postati važna karika u promidžbi garešničkih turističkih potencijala.

Riječ je objektu izgrađenom uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ukupne vrijednosti 21,6 milijuna kuna, a kojim Grad Garešnica želi povećati privlačnost Poilovlja, područja uz rijeku Ilovu. Sve u sklopu europske ekološke mreže Natura 2000 kojom se štite biljne i životinjske vrste.

Župan Marušić potom je obišao Gradsku knjižnicu, na kojoj traju radovi, a zatim u Gradskoj upravi održao radni sastanak na kojem su dominirale teme od zajedničkog interesa za grad i županiju.

Prvim županovim radnim posjetom zadovoljan je i gradonačelnik Josip Bilandžija. Istaknuo je da je puno poveznica između Županije i Grada Garešnice.

– Županijski projekti su ti koji pomažu i razvoju grada Garešnice i u tom smislu očekujem dobru i kvalitetnu suradnju na zadovoljstvo svih naših građana – kazao je Bilandžija potvrđujući da su u razgovoru dominirale teme iz školstva, zdravstva i izgradnje prometne infrastrukture.