Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Počinje najpoznatija manifestacija u gradu na četiri rijeke

Dani piva u Karlovcu uz Buđenje, Gibonnija, Hladno pivo, Crvenu jabuku...

1/3
Foto: Karlovac
U sklopu tradicionalnog festivala piva možete kušati i pivske koktele i jela s pivom, ali i letjeti balonom, voziti se u kupskoj lađi, sudjelovati u pivskoj potrazi, kupati se na Korani, posjetiti Aquatiku...

Grad Karlovac poziva sve ljubitelje piva i dobre zabave da kraj ljeta provedu u Karlovcu i budu dio velike gradske tradicije - nadaleko poznatih karlovačkih Dana piva. Riječ je o festivalu koji je s godinama izrastao od manifestacije dobre glazbe i piva u jedinstven doživljaj zabavnih i turističkih sadržaja koji se ove godine održava od 26. do 30. kolovoza u samom središtu grada čije ulice, parkovi  i perivoji povijesne karlovačke Zvijezde postaju pozornice, restorani, barovi i trgovine.

Pet festivalskih dana

U pet festivalskih dana na glavnoj pozornici nastupit će dobro poznati glazbenici: Gibonni, Buđenje, Pocket palma, Vatra, Urban, Boris Štok, Vanna, Daleka obala, Denis & Denis, Crvena jabuka, Podočnjaci i Hladno pivo. Uz glazbeni program tu su brojni drugi zanimljivi sadržaji i atrakcije poput sputanog leta balonom, izložbe “Karlovačko kroz povijest” te bogata pivska i gastronomska ponuda.

Uz ponudu na samoj lokaciji festivala, na radost mnogih ljubitelja piva karlovački restorani, kafići i pubovi pod nazivom “Na pivo u Karlovac” u ponudi imaju različite vrste piva i pivskih koktela, jela s pivom, glazbeni program i nagradne kvizove, dok će na Žitnoj lađi biti organizirane posebne animacijske plovidbe nazvane “Pivske priče sa Žitne lađe”.

I ove godine za sve zainteresirane bit će organizirana tematska turistička tura u pratnji vodiča “Frtalj cenera” na kojoj će posjetitelji moći saznati više o pivarskoj povijesti Karlovca. Program će upotpuniti i zabavna interaktivna igra “Pivska potraga” u kojoj će prijavljeni timovi na raznim lokacijama u gradu tražiti pivske proizvode sa zadacima i dijelovima slagalice.

Uz spomenute festivalske aktivnosti u Karlovcu možete uživati i u brojnim drugim sadržajima. Osvježenje od ljetnih vrućina potražite na Foginovom kupalištu na Korani. Plivajte, igrajte vaterpolo, odbojku na pijesku ili tenis a za sve željne adrenalina tu je i desetometarska skakaonica. Foginovo kupalište nudi i niz animacijskih sadržaja i ugostiteljsku ponudu.

Posjetite i Aquatiku, slatkovodni akvarij, i uronite u jedinstveni svijet riba i podvodnog života rijeka a za uspomenu ponesite neki od originalnih suvenira iz bogate ponude suvenirnice.

Dodatni sadržaji

Posjetite Gradski muzej Karlovac, Muzej Domovinskog rata, Galeriju Vjekoslav Karas, Stari grad Dubovac... i upoznajte zanimljivu i bogatu povijest grada. Uz sve navedeno Karlovac nudi još mnogo toga, od šetnji karlovačkom Zvijezdom sagrađenom u 16. stoljeću, posjeta Franjevačkom muzeju, Nacionalnom svetištu sv. Josipa ili samo odmora u hladovini predivnih karlovačkih parkova.

Za dulji boravak u Karlovcu na raspolaganju su brojni i raznovrsni smještajni kapaciteti. Svi detalji mogu se pronaći na stranici 
www.danipiva.net.