Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Radišne humanitarke

Društvo žena Novo Čiče sprema se za fašnik

Foto: Grad Velika Gorica
Radionice su već u punom jeku. Već su počele izrade kostima za maskenbal, na što će se fokusirati tijekom cijelog siječnja i veljače, a tijekom godine će sudjelovati na svim akcijama i manifestacijama u mjestu

Društvo žena Novo Čiče krenulo je u 2023. radno. U subotu 7. siječnja održale su 4. redovitu izbornu skupštinu u Edukativnom centru Novo Čiče te se prisjetile brojnih aktivnosti u protekloj godini i dogovarale o planu rada za 2023.

- Zbog nedostatka vlastitog prostora ova će godina također proći uz povećan trud i brigu oko radionica, skladištenja i pakiranja paketa te svih poslova vezanih za provedbu planova, ali mi smo žene borci i svim snagama krećemo dalje - kažu u DŽ Novo Čiče, a posebno zahvaljuju Stipi Duvnjaku na ustupljenom prostoru.

Radionice su već u punom jeku. Već su počele izrade kostima za maskenbal, na što će se fokusirati tijekom cijelog siječnja i veljače, a tijekom godine će sudjelovati na svim akcijama i manifestacijama u mjestu, od sadnje cvijeća, uređenja crkve i sjenice u povodu blagdana, do poznatog "Chill grila" i smotre folklora, a održat će i tri medicinske tribine za mještane te jednu tribinu u suradnji s policijom. Osim što će nastaviti s tradicionalnim radom, Društvo žena Novo Čiče probudit će stare tradicije mjesta kao što je Kipsko prošćenje u svibnju, a planiraju i jedan novi projekt, ali pojedinosti još ne žele otkriti javnosti.

Članice Društva žena Novo Čiče radile su i uoči blagdana. Najljepše doba godine iskoristile su kako bi ga učinile još ljepšim čak i za one koji nemaju životne uvjete za veseliti se. Ukrase koje su postavljale duž Novog Čiča kreativno i marljivo također su izradile same, a potrepštine koje su donirale potrebitima teško je bilo utovariti u jedan automobil. Uza sve to, uspjele su pripremiti i kolače za štićenike obiteljskog doma.