Izbornik
Naslovnica Gradovi
Škola u Vrtlinskoj osnovana je davne 1881. godine

Energetska obnova Područne škole u Vrtlinskoj koštala je 185.000 eura

GRADONAČELNIK je istaknuo da sada i djelatnici i učenici imaju više nego dobre uvjete za rad i boravak u školi
1/2
Foto: Čazma
Projekt je bio prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, a Gradu Čazmi odobrena je potpora u iznosu od oko 46 tisuća eura

Ovih je dana gradonačelnik Dinko Pirak sa suradnicima i u pratnji v.d. ravnateljice OŠ Čazma Ivane Moguš, posjetio tek obnovljenu Područnu školu u Vrtlinskoj. Inače, projekt Energetska obnova Područne škole Vrtlinska, ukupne vrijednosti 185.000 eura, bio je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Program održivog razvoja lokalne zajednice.

Više iz gradskog proračuna
Gradu Čazmi odobrena je potpora u iznosu od oko 46 tisuća eura, a ostatak, točnije veći dio, oko 139.000 eura, podmiruje sam Grad Čazma, odnosno gradski proračun. Projektom je obuhvaćena energetska obnova zgrade: termoizolacija vanjske ovojnice, stropa i poda, zamjena vanjskih prozora, unutarnjih i vanjskih vrata te zamjena postojeće rasvjete novom, energetski učinkovitom LED rasvjetom, a radove je izvela tvrtka Palam d.o.o. iz Sesveta.

Škola u Vrtlinskoj osnovana je davne 1881. godine, ali prvi zapis datira od 5. rujna 1946. godine, tadašnjeg učitelja Matije Đerkeša. Tu školu pohađaju djeca iz Vrtlinske i susjednih sela Pobjenika, Pavličana i Pobrđana. Ove godine Područnu školu Vrtlinska pohađa 17 učenika, u dva kombinirana razredna odjela. Obnova je završena pred sam početak školske godine tako da učenici pohađaju nastavu u obnovljenoj i uređenoj zgradi.

Ovom susretu i obilasku obnovljene škole, uz v.d. ravnateljice Ivanu Moguš, prisustvovale su i učiteljice Područne škole Vrtlinska te predstavnici roditelja, koji su svi složni u pozitivnim dojmovima nakon obnove, budući da je, iako je bila djelomično uređena prije nekoliko godina, školska zgrada bila u prilično lošem stanju.

– Sada i djelatnici i učenici imaju više nego dobre uvjete za rad i boravak u školi, što me izuzetno raduje – naglasio je prilikom obilaska zadovoljni gradonačelnik Dinko Pirak.

Nastavak ulaganja
Iako 139.000 eura, koliko će se za ovu namjenu ukupno izdvojiti iz gradskog proračuna, nije malo, Grad Čazma I dalje planira ulagati u ovu područnu školu. U pripremi je sprava za igru koja će se ondje dopremiti, a učenici su zaželjeli i nogometni gol pa će im i ta želja biti ispunjena. Roditelji i učitelji zajedničkim snagama planiraju gradnju sjenice u kojoj bi se mogla odvijati nastava na otvorenom.

– Vrlo je dobra suradnja učitelja i roditelja učenika koji pohađaju Područnu školu Vrtlinska, jako smo dobra ekipa. Naročito sada u obnovljenom prostoru kada su uvjeti za boravak i rad puno bolji. Čak se i na djeci vidi da se više raduju odlasku u školu – pohvalila je roditelje i suradnju jedna od učiteljica Tatjana Ravlić.

GLAVNI CILJ zdravstvene reforme je staviti pacijenta u fokus, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš U akciji sudjelovala 22 vrhunska dermatologa Preventivni pregledi melanoma na Korčuli i Pelješcu RADOVI na svim zgradama na zaprešićkom trgu odnose se isključivo na konstrukcijsku obnovu Grad od stanara preuzeo troškove izrade elaborata Napreduje konstrukcijska obnova na Trgu žrtava fašizma DONESENE su odluke koje su važne za zdravstveni sustav i standard na području županije Važne investicije u zdravstvu Šest novih vozila za hitnu medicinu, MR u Našicama