Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
cilj donacije je poboljšanje kvalitete nastave

FINA donirala 60 tableta za svakog novog učenika prvih razreda Ekonomske škole Vukovar

1/3
Foto: Branimir Bradarić
Ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj kazala je kako školi i učenicima ova donacija puno znači

Predsjednik Uprave FINA-e Dražen Čović danas je Ekonomskoj školi Vukovar uručio donaciju od 60 tableta za potrebe učenika koji će upisati prvi razred Ekonomske škole. Po riječima Čovića cilj donacije je dalje poboljšanje kvalitete nastave dodajući kako FINA i inače surađuje sa akademskom zajednicom i sustavom školstva.

Novi poticaji za poduzetnike Tijekom ove godine u vukovarsko gospodarstvo uloženo 3,7 milijuna kn

- Kako smo "plastic free“ firma donirali smo i jednu ekološku vrećicu u kojoj je majica za tjelesni odgoj u FINA-inim bojama te rokovnik kao i tablet, koji će moći koristiti tijekom cijelog školovanja,rekao je Čović.

Kazao je kako je i sam bio učenik ove škole te da ovom donacijom FINA želi ohrabriti učenike kako usvojenim znanjem u ovoj školi mogu napraviti uspješnu karijeru.

- Na čelu sam agencije koja ima 3.000 zaposlenih, ostvaruje jednu milijardu kuna konsolidiranih prihoda, a kao jedna tehnološka firma otvaramo Razvojne centre i razvijamo intenzivnu suradnju s akademskom zajednicom. Imamo veliki program stipendija kojima pomažemo studente, te smo i nedavno otvorili Razvojni centar u Vukovaru, a iste imamo i u Virovitici, Osijeku, Koprivnici, Zaboku, Splitu te u drugim gradovima, rekao je Čović.

UGOVORI ZA SUFINANCIRANJE POLJOPRIVREDE Poljoprivrednici poslali 56 zahtjeva, odobreno 39

Ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj kazala je kako školi i učenicima ova donacija puno znači jer je protekle dvije godine bilo zahtjevno raditi u vrijeme pandemije kada su se odvijali razni oblici nastave.

- Pri tome svi učenici nemaju iste tehničke mogućnosti. Ovi tableti biti će namijenjeni učenicima koji upišu našu školu i svaki učenik će dobiti tablet na korištenje. Nismo birali učenike pojedinačno već smo obuhvatili cijelu generaciju učenika koja će se upisati. Upisujemo učenike u tri smjera i to ekonomist, komercijalist  i upravni referent i to na nastavi i na hrvatskom i na srpskom jeziku i pismu, rekla je Vinaj.