Izbornik
Naslovnica Gradovi
Sve je već spremno za 23. izdanje Svetonedeljske fišijade

Fiš-paprikaš iz navećeg kotla i natjecanje 40 ekipa u kuhanju ove delicije

Organizatori su prošle godine mnogobrojnim posjetiteljima podijelili rekordnih 3000 porcija fiša, a ništa manje, ističu, ne očekuje se ni ove godine
1/4
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

U Svetoj Nedelji sve je već spremno za ovogodišnje, 23. po redu izdanje mnogima omiljene manifestacije, Svetonedeljske fišijade, koja će se na obalama jezera Rakitje održati u nedjelju 3. rujna. Na manifestaciji, koju organiziraju Turistička zajednica grada Svete Nedelje i Športsko ribolovno društvo "Rak" Rakitje, očekuju se, među ostalim, brojna natjecanja, kuhanje "fiša" u najvećem kotlu u Hrvatskoj, onom od 600 litara, besplatna degustacija, bogat zabavni program te besplatan animacijski program za djecu. Posjetitelje očekuje i nastup Kuburaškog društva Gromovnik koji će svojim gromoglasnim pucnjevima iz kubura označiti početak kuhanja fiša u 14 sati.

– Omiljeno odredište brojnih domaćih i stranih sportskih ribolovaca prve nedjelje u rujnu tradicionalno okuplja i vrsne majstore u pripremi ribljeg specijaliteta fiša. Natjecateljske ekipe iz cijele Hrvatske pripremaju fiš od istih sastojaka, ali prema vlastitim recepturama, sa začinima o kojima najviše ovisi boja, miris i okus fiša. A ove se godine na natjecanju očekuje više od 40 ekipa – najavljuju organizatori.

Brojni posjetitelji moći će se i zasladiti domaćim kolačima, u sklopu programa bit će organizirana i tradicionalna prodaja suvenira, a guštat će se i šaranu na rašljama. Organizatori su, podsjetimo, prošle godine mnogobrojnim posjetiteljima podijelili rekordnih 3000 porcija fiša, a ništa manje, ističu, ne očekuje se ni ove godine. Nakon proglašenja pobjednika okupljene će nekim od najvećih hitova zabavljati tamburaški sastav "Od sumraka do zore". 

PODVOŽNJAK rješava gorući problem prometnih zastoja u jednoj od najprometnijih ulica, takozvanoj Čepinskoj cesti Zauvijek riješen jedan od najvećih prometnih problema Novi podvožnjak u Osijeku pušten u promet prije roka SURADNJA sa Splitsko-dalmatinskom županijom u Novsku dovodi djecu iz prijateljske županije Razvojna agencija SIMORA i Poduzetnički inkubator PISMO Jedinstveni ljetni gaming kamp za djecu u Novskoj UŠTEDA OD 900.000 EURA Tehnički je projekt izrađen, godišnja ušteda u energiji iznosila bi 3,9 milijuna kilovatsati, dok bi financijska ušteda bila oko 900 tisuća eura Ušteda oko 900 tisuća eura godišnje Grad ide u kreditno zaduženje radi modernizacije javne rasvjete