Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Iz fonda solidarnosti Europske unije

Gorica dobila osam milijuna eura za asfaltiranje prometnica

Foto: VELIKA GORICA
Velika Gorica ima ukupno 562 kilometra cesta u opsegu održavanja, a iz grada poručuju da su svjesni koliko je još puno posla pred njima

Nikada u povijesti Velika Gorica nije u tako kratkom razdoblju asfaltirala tolike kilometre prometnica kao u ovoj godini. Planirana je sanacija 61 prometnice, a do sada je završena sanacija njih 36, što čini 52 posto planiranih radova.

Završetkom svih predviđenih prometnica bit će asfaltirano ukupno 52.445 kilometra, odnosno 231.072 četvorna metra, ukupne vrijednosti osam milijuna eura. Sredstva su osigurana ugovorom o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz fonda solidarnosti Europske unije za operaciju “Sanacija cestovne infrastrukture oštećene u potresu od 22. ožujka 2020. godine u nadležnosti Grada Velika Gorica”.

– Obnovljene prometnice još su jedan korak u podizanju standarda života Velikogoričana, što je glavni cilj našeg rada – poručuju iz gradske uprave i mole građane za strpljenje i razumijevanje dok traju radovi. Inače, Velika Gorica ima ukupno 562 kilometra cesta u opsegu održavanja, a iz grada poručuju da su svjesni koliko je još puno posla pred njima.

Promjena radnog vremena gradskih službi Građanima vrata gradske uprave otvorena do 17 sati VELIKA GORICA U Velikoj Gorici traju upisi u vrtiće, grade se još dva objekta Projekt “Solarni grad – odbrojavanje” Fotonaponske elektrane na dvoranama, školama, vrtićima