Izbornik
Naslovnica Gradovi
Javna vatrogasna postrojba Vinkovci

Grad donirao zaštitnu opremu vrijednu 25.000 eura

Ivan Bosančić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Javnoj vatrogasnoj postrojbi Vinkovci uručena su nova zaštitna odijela koja će im u budućnosti uvelike pomoći u daljnjem radu i tijekom intervencija. Grad Vinkovci iz vlastitih je sredstava nabavio zaštitna odijela u vrijednosti od 25.000 eura. Govoreći o donaciji, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić istaknuo je važnost i odgovornost posla vatrogasaca, kao i da je samim time od iznimne važnosti da vatrogasci imaju dobru i kvalitetnu opremu koja ih štiti pri intervencijama.

– Posljednje su dvije nabave usmjerene na to da zaštitimo vatrogasce. A kad zbrojimo sve te nabave, izdvojili smo gotovo pola milijuna kuna upravo za njihovu zaštitu – rekao je gradonačelnik Bosančić.

Govoreći o njihovu svakodnevnom radu, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci Krešimir Jelić rekao je da zaštitna odijela koriste na svim intervencijama, osim na požarima na otvorenim prostorima gdje koriste kombinezone. Kazao je da postrojba broji 29 vatrogasaca, a da je kupljeno 26 odijela jer su ih otprije već imali nekoliko.

– Zaštitna odijela koja smo nabavili mogu podnijeti temperaturu, odnosno plameni udar od 1000 stupnjeva na 8 sekundi i stopa preživljavanja vatrogasca je više od 99%. Znatno su kvalitetnija od prethodnih s obzirom na to da ih nabavljamo svakih deset godina. A kako tehnologija napreduje, tako napreduju i materijali – rekao je Jelić.

SVAKO OPERATIVNO područje VZ-a Zagrebačke županije, njih ukupno osam, na raspolaganje je stavilo po 13 vatrogasaca Održana smotra vatrogasaca, vozila i opreme Za požare spremna i opremljena 104 vatrogasca Glavna tema ovogodišnjeg izdanja su životinje, a u tom dijelu programa pripremljena su velika iznenađenja Pripreme za Renesansni festival Show s guskama i psom te veprovi, konji i sokolovi Ovo je rezultat rada županijske uprave, svih naših institucija, županijske razvojne agencije VIDRA-e, ali i svih općina i gradova na našem području, ističe župan Provedeno više od 500 projekata Obnovljeni dvorci i škole, otvoreni poduzetnički inkubatori...