Izbornik
Naslovnica Gradovi
Svečano u rodilištu koprivničke bolnice

Gradonačelnik donio darove prvoj ovogodišnjoj bebi

Gradonačelnika je u rodilištu dočekalo vodstvo bolnice
Foto: Grad Koprivnica

Gradonačelnik Mišel Jakšić je uz pratnju pročelnika Darija Jembreka tradicionalno je na Novu godinu posjetio i prigodno darivao rodilje i njihovu dječicu na Odjelu za ginekologiju Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici. Ondje su ih dočekali ravnatelj dr. Mato Devčić, zamjenica ravnatelja Biljana Marković, voditelj Odjela ginekologije i opstetricije dr. Ivica Stanišić, glavna sestra bolnice Ružica Evačić, pomoćnik ravnatelja dr. Željko Odobašić i voditeljica tima rodilišta Jasminka Mrculin.

– U ponedjeljak nešto poslije četiri sata ujutro rođena je prva ovogodišnja beba, dječačić Lovro, težak 3610 grama i 52 centimetara dug. Majka i dijete su dobro. Nadamo se da ćemo do kraja dana imati još koji porod i da na taj način još malo poboljšamo statistiku novorođenih – otkrio je prošli tjedan dr. Ivica Stanišić.

Dodao je kako su prošle godine imali samo 975 poroda, nažalost sedam manje nego godinu prije, a pritom je bilo osam blizanačkih trudnoća. Gradonačelnik je tom prigodom protekli tjedan svim djelatnicima bolnice zaželio sretnu novu godinu, kao i svim rodiljama koje se nalaze na odjelu.

– Znamo koliko nam ti ljudi znače i uvijek nam je lijepo kad ih možemo obići u ovakvim prigodama jer ovo je stvarno jedna slatka prigoda – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić napomenuo je da mu je zadovoljstvo ugostiti gradonačelnika i da je riječ o jednoj jako lijepoj tradiciji.

– Unatoč smanjenju broja rođenih beba, nastojimo održati standard pružanja zdravstvene usluge u našem rodilištu koje nosi titulu Prijatelj djece, baš kao i bolnica. Vjerujem da ćemo u sljedećem razdoblju održavati taj standard i dodatno ga stimulirati aktivnostima koje se tiču opremanja, ali i edukacije kadrova u rodilištu – kazao je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić.

Dan poslije rodilište koprivničke Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek" posjetio je i župan Darko Koren sa suradnicima te je uz prigodnu čestitku darivao rodilje.

ZAVRŠETAK projekta u koji su uložena i županijska sredstva obilježen je svečano, a ovih dana potpisani su i ugovori za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja Obilježen završetak radova na akademisu Garište Kuhinja i laboratorij za slastice, recepcija za potrebe restorana, dvorane i smještaji Nove ceste povećap će sigurnost u prometu Otresnice za poljoprivrednike Nove pristupnice poljoprivrednim površinama Zamjena energetskih sustava donijet će uštede na grijanju Investicija Međimurske županije i Općine Belica Kuhinja i novi sustav grijanja za obnovljenu područnu školu u Gardinovcu