Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
RASPISAN JE NATJEČAJ ZA IZVOĐAČA RADOVA

HNS financira postavu travnjaka na stadionu

Foto: Grad Velika Gorica
Potpisan je tripartitni ugovor

Hrvatski nogometni savez raspisao je međunarodni natječaj za izgradnju i uređenje hibridnih travnjaka u Velikoj Gorici, Splitu, Šibeniku i Varaždinu. Velikogorički gradski stadion tako će dobiti identičnu podlogu, kakva je već postavljena na Maksimiru, u Kranjčevićevoj, Puli, Zaprešiću i Koprivnici, kroz projekt koji je započeo 2018. godine.

Kapitalno je izdanje, simbolično, predstavljeno na Svjetski dan knjiga i Jurjevo Turopoljski leksikon bit će glavna velikogorička ljetna literatura

– S izvršnim direktorom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem i Nenadom Črnkom, predsjednikom HNK Gorica potpisali smo tripartitni ugovor o izgradnji hibridnog travnjaka u sklopu Gradskog stadiona u Velikoj Gorici. Projekt će biti sufinanciran sredstvima Uefe i Hrvatskog nogometnog saveza – izjavio je v.d. gradonačelnika, Krešimir Ačkar.

Cijeli postupak provodi se na temelju Zakona o javnoj nabavi, a procijenjena vrijednost za sva četiri terena iznosi dva i pol milijuna eura, bez PDV-a. Izvor sredstava za ovaj ugovor je Uefa – HatTrick V Hrvatska – Obnova i uređenje nogometnih igrališta klubova Prve hrvatske nogometne lige.

Dakle, riječ je o hibridnom travnjaku, odnosno “Hybrid grass tehnologiji”, koji se postavlja u širokim rolama sastavljen od umjetnog i prirodnog travnjaka. a predstavljaju vrhunac tehnologije i ponude u svijetu profesionalnog nogometa radi minimalne razlike u igranju u odnosu na prirodni travnjak.

EU FINANCIRA DIO U sklopu projekta aglomeracije asfaltirano šest ulica u Selnici

Na hibridnim travnjacima, primjerice, više se neće vidjeti slika kada nakon klizećeg starta na terenu ostane trag od uklizavanja ili da se iskopa busen trave.

Hibridni travnjak usto izrezuje se iz uzgoja u role te doprema, dostavlja u kamionima hladnjačama na gradilište, nogometni teren gdje se radi instalacija i montaža hibridnog travnjaka. Ponuda mora biti dostavljena i zaprimljena najkasnije do 6. svibnja u 13 sati. S odabranim ponuditeljem, čija ponuda bude pravovaljana i odabrana, sklopit će se ugovor o izvođenju radova najkasnije do 24. svibnja.

Uvođenje u posao izvođača radova bit će odmah po potpisu ugovora, a rok za završetak radova je 22. srpnja ove godine i tada novi travnjak treba biti spreman za odigravanje utakmica.