Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
U akciju se uključila i Gradska knjižnica i čitaonica

Isplaćene naknade za novorođenčad iz Vinkovaca

storyeditor/2024-03-17/Djeca_2.jpg
1/3
Foto: Vinkovci Grad je darivao ukupno 49 djece za što je u proračunu osigurano 18.600 eura

Grad Vinkovci i dalje se rukovodi ranijim najavama kako sve generacije građana moraju imati koristi od gradskoga proračuna. Slijedom toga nastavili su s praksom darivanja beba koje su rođene od početka tekuće godine. Grad je darivao ukupno 49 djece za što je u proračunu osigurano 18.600 eura. Prema odluci grada, ako je dijete rođeno u ovoj godini, prvorođeno ostvaruje pravo na 300 eura, drugorođeno 400 eura, dok trećerođeno i svako sljedeće dijete u obitelji ostvaruje pravo na 500 eura.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je ovom prigodom kako je svakako jedan od najljepših trenutaka u poslu jednog gradonačelnika kada dođu obitelji s malim bebama, s jednom radošću i srećom koju su dobili u svoj dom, što je jako lijepo vidjeti na njihovim licima.

– Puno ulažemo u djecu i gledamo da novac iz proračuna u velikoj mjeri ide prema dizanju kvalitete i vrtićima, školama, tetama i asistentima. Želimo da vinkovačka obitelj, koju uvijek ističemo kao jedan početak svih naših projekata, raste i živi na jedan kvalitetan način. Važno mi je što smo ovdje da im to kažemo i da oni sami vide da sva naša projektiranja i promišljanja uvijek su usmjerena prema širenju vinkovačkih obitelji – rekao je Bosančić.

Podsjetio je i na niz drugih potpora koje gradska uprava, iz gradskoga proračuna, osigurava za djecu, učenike i studente. U akciju darivanja beba uključila se i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci koja je svim bebama rođenim u Vinkovcima darovala poklon dobrodošlice koji su činili jednogodišnje besplatno članstvo u knjižnici, djetetova prva slikovnica i jedan letak o važnosti čitanja.

Ravnateljica knjižnice Vedrana Lugić rekla je kako su oni u ovu akciju uključeni četiri godine te da je rođenje djeteta u obitelji pravo bogatstvo, ali i kako je to dar i za zajednicu i za društvo u cjelini.

– Dokazano je da samo 15 minuta glasnog čitanja djetetu svaki dan obogaćuje cjelokupan djetetov razvoj i nadam se da će s ovom akcijom sva djeca u Vinkovcima se uključiti u programe knjižnice, da će ovdje boraviti i odrastati, jer djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle – rekla je Lugić.

storyeditor/2024-03-15/zagrebacka_a_foto.jpg Nedavno dodijeljeno i 1,8 milijuna eura operativnim snagama Civilnoj zaštiti Zagrebačka županija darovala opremu vrijednu 45.000 € Sporazum s Lovačkim savezom Međimurja Za razvoj lovstva ove godine 35.000 eura iz proračuna storyeditor/2024-03-15/a_viroexpo_2024_otvorenje_foto_anita_zeko.jpg Ponovno izvrstan odjek sa "sajma s dušom" Doslovno svi izlagači žele se vratiti na Viroexpo