Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Prometna infrastruktura u Vinkovcima

Kružnim tokom na raskrižju prema Rokovcima podići će se sigurnost

storyeditor/2024-04-05/Kruzni_tok.jpg
Foto: Grad Vinkovci Pogled iz zraka na križanje prema Rokovcima

Jedan od većih prometnih problema Vinkovaca je svakako križanje prema Rokovcima gdje je do sada zabilježeno više prometnih nesreća. Na to su ukazivali i brojni građani tražeći da se pronađe način kako bi se riješio ovaj gorući vinkovački prometni problem. Prema najavama gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića, i taj problem će uskoro biti riješen jer započinje gradnja kružnog toka na toj lokaciji koja se nalazi na južnoj vinkovačkoj obilaznici.

– Brzinu protoka vozila i, što je najvažnije, sigurnost svih sudionika u prometu, novim kružnim tokom podižemo na puno višu razinu. Molimo vozače za razumijevanje i pojačan oprez za vrijeme trajanja radova – poručio je Bosančić.

S izgradnjom kružnog toka ne samo da bi se olakšao i ubrzao promet nego bi on pridonio i sigurnosti svih sudionika u prometu. Iz policije navode kako se takva mjesta izvan naselja usporavaju s kružnim tokovima što je vidljivo i na istočnom kraku vinkovačke obilaznice, gdje nema nesreća otkada je ona izgrađena i puštena u promet. 

storyeditor/2024-04-05/bjjj_a_fo.jpg Investicija vrijedna 16 milijuna eura Bjelovaru donosi veći standard zbrinjavanja otpadnih voda Dogradnja i rekonstrukcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda storyeditor/2024-04-05/zag_c_fo.jpg Raspisan javni poziv Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije Za gostovanja kulturno-umjetničkih udruga 65.000 eura storyeditor/2024-04-05/JaskaB__2_.jpg Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje u projektu od 5,6 milijuna eura Počinje preuređenje Žitnice: Japetić dobiva novi adrenalinski park i zipline