Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Nastavak projekta Pannonia Gourmet

Kulinarske radionice za kuhare iz Vinkovaca i Vojvodine

Foto: Vinkovci
– Sudionici akademije kuhat će tradicijska jela na moderan način. Kuhari iz Hrvatske i Srbije pokazat će neke svoje recepte koji će biti prilagođeni našem području – kaže direktorica Agencije za razvoj i investicije VIA, Danijela Slipčević

U sklopu projekta međugranične suradnje Pannonia Gourmet, u bivšem PIK-ovu stanu, održana je prva u nizu kulinarskih  radionica kojega Agencija za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA provodi s partnerima iz Novog Sada, Univerzitetom  Educons i Turističkom zajednicom vojvođanske općine Irig.

– Sudionici akademije kuhat će tradicijska jela na moderan način. Kuhari iz Hrvatske i Srbije pokazat će neke svoje recepte koji će biti prilagođeni našem području, a u travnju ćemo onda na završnoj konferenciji predstaviti sve recepte i jela koje smo radili tijekom ova tri ciklusa radionica – objasnila je direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Danijela Slipčević.

Radionici je prisustvovao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao  kako će svi koji to budu htjeli imati priliku ovdje nešto naučiti i tako dodatno razvijati naš turizam i gastronomiju te svijetu pokazati što sve imamo ponuditi.

– Nadam se da ćemo i dalje razvijati ovaj projekt i kroz buduće suradnje s našim partnerima učiniti prostor Sopota i Šokačkog stana izletištem za sve naše sugrađane, ali i sve one koji će doći u naše Vinkovce i uživati u gastronomiji, prirodi, u poučnim stazama i našoj povijesti – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.