Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Održana još jedna sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Kutine

Mali vijećnici “lobirali” za opremljenija i sigurnija dječja igrališta

Foto: Grad Kutina
Brojne ideje i prijedlozi stižu od malih gradskih vijećnika, a donijeli su i plan i program rada

Dječje gradsko vijeće Grada Kutine održalo je još jednu sjednicu kojoj je nazočila i zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić sa suradnicima, a oni su odgovarali na pitanja malih vijećnika.

Vijećnike je tako zanimalo kada će novoizgrađeno igralište kraj Tehničke škole biti otvoreno za građane te je na to pitanje putem telefonskog poziva odgovorio ravnatelj srednje škole Ante Dževlan rekavši da je igralište bilo zatvoreno zbog sigurnosti tijekom radova, a nakon njihova završetka bit će otvoreno i dostupno svim građanima.

Učenici su predložili da se u Osnovnoj školi Banova Jaruga sagradi zaštitna ograda na južnom dijelu igrališta kao i opremanje dječjeg parka rekvizitima (ljuljačke i klackalice), a dogovorena je podrška Grada i škole u opremanju koševa na igralištima mrežama kojih sada nema. Vijećnici iz Osnovne škole Stjepana Kefelje uputili su Gradu i upit o ocrtavanju pješačkih prijelaza u blizini škole.

Vijećnici su pohvalili i postavljene kućice s knjigama na nekoliko mjesta u gradu, ali su i primijetili da se na šetnici u Parku 56. bojne kućice redovito devastiraju, a takav slučaj je primijećen i na Trgu dr. Franje Tuđmana. Na spomenutoj sjednici donesen je plan i program rada za ovu godinu te je održana i radionica u suradnji sa Zakladom Sandra Stojić na temu Uskrsa.

Djeca su na radionici izrađivala čestitke šarenih motiva kojima će razveseliti korisnike jednog doma za umirovljenike u Kutini, koji će uz prigodnu čestitku i simbolični poklon dobiti i pismo malih vijećnika sa željama za sretne blagdane.

UPUĆEN POZIV Nakon dvije godine u Kutinu se opet vraća Uskrsni sajam Radovi napreduju Raskopane terase na koprivničkom Zrinskom trgu Nastavlja se tradicija u Koprivnici – Ususret Uskrsu s porukom mira Izložba megapisanica u parku otvorena do 24. travnja