Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
U Splitu počinje uređenje Inkubatora za visoke tehnologije

Mladi će poduzetnici dobiti modernu zgradu

Foto: Grad Split
Otvorenje je planirano za iduću godinu, a u njoj će biti 26 modularnih ureda sa 140 radnih mjesta, tri konferencijske dvorane, prostori za mentore. Za prenamjenu hostela bit će utrošeno 20 milijuna kuna, a novac je stigao iz fondova EU a

Rekonstrukcijom bivšeg Omladinskog hostela Spinut splitsko bi Sveučilište uskoro trebalo dobiti Inkubator za visoke tehnologije, a početku radova na rekonstrukciji objekta, u koji će biti uloženo 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskih fondova, prisustvovao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Velika nacionalna akcija Večernjeg lista Predstavljanje akcije Hrvatska pamet Hrvatskoj na Ekonomskom fakultetu Split

Inkubator za visoke tehnologije povezat će znanost i obrazovanje s gospodarstvom, uz potporu države, rekao je Plenković koji je potom obišao i radove na rekonstrukciji studentskog doma "Bruno Bušić". 

Realizacijom projekta Inkubatora splitsko će Sveučilište dobiti modernu zgradu s prostorom za mlade poduzetnike.  

Otvorenje je planirano za iduću godinu, a u njoj će biti 26 modularnih ureda sa 140 radnih mjesta, tri konferencijske dvorane, prostori za mentore i druge sadržaje koji su nužni kao podrška mladim poduzetnicima. Zgrada će biti i energetski unaprijeđena te će imati fotonaponsku elektranu od 20 kilovata.

nextbike Split dobiva novih 20 bicikala s elektromotorom i 30 klasičnih