Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovci

Mladi su budućnost Vinkovaca pa u obrazovanje kontinuirano ulažemo

Rast i razvoj djece kroz zdrav način života, igru, druženje i sportske aktivnosti, prvo je čime se vodimo kada razmišljamo o samom sportu, sportskim društvima i klubovima u našem gradu
Foto: Vinkovci
Potpisan ugovor koji se odnosi na sufinanciranje projekta obnove i dodatnog opremanja sportske dvorane osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca od Ministarstva turizma i sporta

Vinkovci su tijekom proteklih godina postali jedno veliko gradilište gdje se gradi i obnavlja na svakome koraku, odnosno u svakom dijelu grada. Iz gradske uprave često ističu kako su obuhvaćeni svi dijelovi grada kao i sve dobne granice, ali se ipak posebna pažnja pridaje ulaganju u obrazovanje, odnosno u bolje uvjete koje će imati djeca u vrtićima i školama.

Period velikih ulaganja

I sam gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić više je puta to isticao napominjući kako su mladi budućnost Vinkovaca i da će oni biti ti koji će uskoro voditi grad, stvarati u njemu i razvijati ga. Slijedom svih tih najava Bosančić je i ime grada potpisao ugovor koji se odnosi na sufinanciranje projekta obnove i dodatnog opremanja sportske dvorane osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca od Ministarstva turizma i sporta.

– Pred Vinkovcima je period velikih ulaganja u obrazovanje i obrazovnu infrastrukturu, s naglaskom na gradnju novog vrtića na Vašarištu i novih škola u Novom Selu i Radićevu bloku. Uz gradnju novih škola, veliki poslovi očekuju nas i kada je dogradnja i uređenje postojećih zgrada i pripadajućih sportskih objekata u pitanju, sve s ciljem osiguranja uvjeta za pokretanje jednosmjenske nastave u svim našim školama do 2027. godine – rekao je Bosančić.

Pojasnio je kako se radi o radovima vrijednim više od 200 tisuća eura i da oni počinju ubrzo te da će obuhvatiti uređenje cjelokupne unutrašnjosti dvorane, nabavku sportske opreme te postavljanje pokretnih tribina i semafora. Sukladno Odluci Ministarstva turizma i sporta o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanje sportskih građevina u 2023. godini, za projekt "Obnova, održavanje i opremanje postojeće sportske dvorane" odobreno je sufinanciranje u iznosu od 83 tisuće eura, dok će razliku iznosa sufinancirati Grad Vinkovci iz svoga proračuna.

Brojni projekti

– Rast i razvoj djece kroz zdrav način života, igru, druženje i sportske aktivnosti, prvo je čime se vodimo kada razmišljamo o samom sportu, sportskim društvima i klubovima u našem gradu. Isto je i sa sportskom infrastrukturom koju gradimo i prilagođavamo sukladno potrebama današnjeg vremena, a kako bismo osigurali što sigurnije i primjerenije uvjete treniranja svojim najmlađima. Zahvaljujemo stoga Agenciji VIA na pripremi te Vladi RH na potpori u sufinanciranju projekta kojim ćemo dodatno poboljšati uvjete za razvoj školstva i sporta u našem gradu – kazao je Bosančić.

Dodao je kako će s realizacijom projekta učenici, djeca u klubovima, ali i sportska društva i građani, nakon nedavno uređene dvorane na Lapovcima i Sokolskog doma te novog terena s umjetnom podlogom na stadionu Cibalije, i u samom središtu grada na raspolaganju imati novoobnovljen višenamjenski sportski objekt. Podsjetio je i na projekte obnove i izgradnje dječjih vrtića, energetsku obnovu objekata vrtića i škola, kontinuiranu modernizaciju opreme i pomagala, osiguranje stipendija kao i poklon bonova za nabavku školskog pribora i slično.

Iz vinkovačke gradske uprave izvijestili su kako su Vinkovci prvi među hrvatskim gradovima koji su napravili konkretne korake u razvoju energetske samoodrživosti iz proizvodnje vodika Zelena tranzicija na području Vinkovaca Radi se na projektima čiste zelene energije iz vodika učenici Pomoć u nabavi pribora Vinkovci u vrhu po pomoći roditeljima školaraca Vinkovci Vinkovci Vinkovci postaju veliko gradilište – vrtići, škole, bazeni, tržnica