Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
JASTREBARSKO

Mladi u Radničkoj ulici otvorili svoj skate park vrijedan 150.000 eura

1/3
Foto: Jastrebarsko
Osim skate parka, investicija je, napominju, uključila i dječje igralište te uređenje hortikulture, pješačkih staza i urbanu opremu.

”Molimo g. Novosela da u Radničkoj ulici umjesto parka izgradi skate park zato što u Jaski toga nema. Jaska bi po tome bila malo značajnija u cijeloj okolici”, a u potpisu ekipa iz Radničke: Jan, Mia, Helena, Laura, Tin, Leon, Martin, Ivana, Tia, Ivan, Nikola i Ana”.

Pismo s tim sadržajem našlo se u poštanskom sandučiću, a bilo je oslovljeno na gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela.

Krenulo od pisma

Potpisalo ga je 12 mladih iz Radničke ulice s inicijativom izgradnje skate parka. Na nekoliko sastanaka sudjelovali su u kreiranju projekta, a 5. travnja zajedno s gradonačelnikom i službeno su otvorili svoj skate park. Njihove je ideje u glavni projekt uklopio arhitekt Damir Krajnik s Arhitektonskog fakulteta, a radove vrijedne više od 150.000 eura, od čega je ostvareno i sufinanciranje u iznosu od 26.600 eura iz Zagrebačke županije, obavio je GIP Sirovica iz Jastrebarskog, izvijestio je Grad. Osim skate parka, investicija je, napominju, uključila i dječje igralište te uređenje hortikulture, pješačkih staza i urbanu opremu.

– Posebno me vesele inicijative mladih koji žele pozitivne promjene u svojem okruženju, a pohvalno je što su se, uz skate park, mladi “izborili” i za dječje igralište za one nešto mlađe. Pozivam i druge mlade da nam se jave sa svojim inicijativama koje ćemo rado saslušati i zajedno s njima pokušati realizirati – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

U ime inicijatora Gradu su zahvalili Tia, Ivana i Sebastijan, sretni što su mogli sudjelovati u gradnji skate parka koji već uvelike koriste njihovi vršnjaci iz cijeloga grada. Otvorenje je uveličao bend Studio 16 iz Osnovne škole Ljubo Babić pod vodstvom Maje Kraljev, sastavljen od sjajnih mladih glazbenika, a to su glavni vokali Ema Borošić i Ria Zbiljski, prateći vokali Bruna Šporčić i Tara Mataušić, bas i solo gitara Rafael Fabijanić, solo gitara Borna Pintur, Ema Golubić na klavijaturama i Luka Poljančić na bubnjevima.

Aktivni u zajednici

I prateći plakat djelo je još jednog jaskanskog kreativca, mladog studenta dizajna Noela Reškovca, pa svakako možemo reći da je ovaj projekt pokrenuo mlade kojima poručujemo da i dalje budu aktivni u zajednici, kažu u Gradu.

Radovi na obnovi dvorca Erdödy Jastrebarsko će dobiti novi kulturno-turistički centar JASTREBARSKO Za predstavu "Tko je ukrao malu balerinu" tražila se karta više JAVNA ODVODNJA Četrdeset posto korisnika više ne treba septičke jame