Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVCI

'Možemo biti samo ponosni na svakog sportaša Vinkovčanina'

Proglašenje najboljih sportaša Vinkovaca za 2023. godinu
1/3
Foto: Grad Vinkovci Proglašenje najboljih sportaša Vinkovaca za 2023 godinu
Proglašeni su najbolji sportaši Vinkovaca. "Vinkovci su bogat grad i vidimo koliko imamo dobrih sportaša, klubova i entuzijasta koji daju sebe i svoje slobodno vrijeme kako bi vinkovački sport rastao", rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić

Na prigodnoj svečanosti održanoj u vinkovačkoj knjižnici dodijeljene su nagrade najboljim sportašima i sportskim kolektivima grada Vinkovaca za 2023. godinu. Bila je ovo i prilika da se prisjetimo svih rezultata i uspjeha vinkovačkih sportaša koji su ostvareni u prošloj godini. Na svečanosti su proglašeni najbolji sportaši i to su sedam kategorija.

Zahvala svima uključenima

Tako je za najboljeg sportaša godine proglašen Matko Čolaković, hrvatski reprezentativac i član Streljačkog društva "Vinkovci". Čolaković je i prvak Hrvatske u juniorskoj konkurenciji. Za najbolju sportašicu godine proglašena je Diana Pavlović, nositeljica majstorskog pojasa i članica Judo kluba Vinkovci, koja je također ostvarila zapažene rezultate. U kategoriji perspektivnog sportaša priznanje je pripalo Domagoju Begonji koji je član Ju jitsu kluba "Vinkovačke rode", koji je prvak Europe u kadetskoj konkurenciji. Za perspektivnu sportašicu Vinkovaca u prošloj godini proglašena je Iva Iličić iz Biciklističkog kluba Sokol Cestorad.

Rukometni klub Bjelin Spačva proglašena je za najbolju momčad. Ovo priznanje zaslužili su osvajanjem prvog mjesta u prvoj HRL Sjever te su tako izborili ekspresni povratak u Paket 24 Premier ligu. Priznanje za najbolju ekipu pripalo je ŽOK Vinkovci koja je prošle godine izborila plasman u viši rang natjecanja. Za sportaša s invaliditetom proglašena je Ivana Purkić, inače aktualna državna rekorderka u bacanju diska. Posebna priznanja za ostvarene rezultate u svojim kategorijama za prošlu godinu dobili su Stjepan Neubauer, Stiv Tomić, Petra Očevčić i Filip Lalić.

– Vinkovci su bogat grad i vidimo koliko imamo dobrih sportaša, klubova i entuzijasta koji daju sebe i svoje slobodno vrijeme kako bi vinkovački sport rastao. Na tome im veliko hvala, kao i svima koji vode klubove, svim trenerima, roditeljima, a najveća hvala svim sportašima što odvajaju svoje vrijeme, promoviraju sport i svojim rezultatima promiču grad Vinkovce. Kada gledamo u cijelosti vinkovački sport, možemo biti isključivo i samo ponosni na svakog sportaša Vinkovčanina – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodatan poticaj za nastavak

Podsjetio je i kako Grad Vinkovci na razne načine potiče razvoj sporta u gradu, pri čemu se posebno vodi računa o ulaganjima u rad s najmlađima, koji su budućnost Vinkovaca i vinkovačkog sporta.

U ime nagrađenih nazočnima se obratio i zahvalio najbolji sportaš Vinkovaca za 2023. godinu Matko Čolaković, koji se sportom počeo baviti u 5. razredu. Kada je riječ o najboljim rezultatima koje je ostvario, istaknuo je prvo mjesto na nedavnom državnom prvenstvu za juniore i nastup na Europskom prvenstvu u estonskom Tallinnu.

– Nagrada je za mene novo i lijepo iskustvo. Potiče me da se i dalje bavim sportom te nastavim ostvarivati što bolje rezultate – rekao nam je Čolaković.

Kazao je i kako je ovo svima nagrađenima dodatni poticaj za još naporniji i kvalitetniji rad u budućnosti jer jedino tako mogu nastaviti i dalje ostvarivati zapažene rezultate, a možda i stignu do reprezentacije.

storyeditor/2024-02-23/Otresnica_1.jpg Naselje Trušanci konačno dobilo asfalt Asfaltom rješavamo problem jer nećemo nasipavati kamen storyeditor/2024-02-23/foto_-_zeleni_vinkovci.JPG Novi projekt u Vinkovcima Postavljaju se 43 polupodzemna spremnika za otpad storyeditor/2024-02-15/clan.jpg Sve više korisnika Ministar Piletić novi član vinkovačke knjižnice