Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
OSIJEK

Na osječkom kupalištu Copacabana zabava i uz noćno kupanje

Copacabana
1/3
Foto: Grad Osijek
Lani smo završili prvu fazu obnove popularnog osječkog kupališta. Riječ je o prvoj temeljitoj obnovi u 47 godina postojanja Kopike, podsjeća gradonačelnik Radić

Omiljeno osječko kupalište Copacabana ima u ponudi još jedan novi sadržaj. Riječ je o noćnom kupanju koje će biti organizirano svakog petka i subote do 23 sata. Ostalim danima bazenski kompleks radi do 21 sat. A petkom i subotom se po cijeni dnevne ulaznice može uživati u svježini bazenske vode do 23 sata.

Vodeni bar

Podsjećamo, za djecu do 7 godina i ove je kupališne sezone na Kopiki ulaz besplatan. Djeca od 7 do 15 godina, umirovljenici i osobe s invaliditetom plaćaju ulaz po cijeni od 1,5 eura. Ostali posjetitelji radnim danom plaćaju 3 eura, a vikendom i blagdanima 3,5 eura.

Od ugostiteljskih sadržaja tu su vodeni bar te montažne kućice s hranom, kao i ledenice sa sladoledom. Osigurani su zdravstvena zaštita i spasilačka služba. Dva puta na mjesec Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije analizira kakvoću vode, kako u bazenima, tako i na Dravi. Sve dosadašnje analize pokazale su da je voda za kupanje izvrsne kakvoće.

– Prošle smo godine završili prvu fazu obnove popularnog osječkog kupališta. Riječ je o prvoj temeljitoj obnovi u 47 godina postojanja Kopike. Tako je izgrađen prvi pravi olimpijski bazen u povijesti Osijeka te bazen s vodenim atrakcijama i vodenim barom. Investicija, s uređenjem okoliša, hortikulturom i opremom za bazene, stajala je gotovo 3,7 milijuna eura i odrađena je u rekordnom roku, za samo 6 mjeseci. Korištena je i ugrađena najsuvremenija tehnologija filtriranja vode, kompleks je prvi puta priključen i na kanalizacijsku mrežu, bazeni imaju automatsko doziranje kemikalija, podvodne robote čistače, daljinsko očitavanje temperature i kakvoće bazenske vode. Sagrađene su i svlačionice, tuševi, sanitarni čvor i svi prateći sadržaji. Bazeni su prilagođeni za osobe s invaliditetom – istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Dodao je da se planira i nastavak rekonstrukcije Copacabane, kojim bi se obnovili rekreacijski bazen s toboganom te dječji bazen i restoran. Projekt je prijavljen na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, a procijenjena vrijednost projekta je 6 milijuna eura.

Turistički rekordi

– Osijek je prošle godine proglašen Najboljom kontinentalnom destinacijom urbanog turizma. Prošla je godina bila i rekordna godina za osječki turizam, a izvrsne brojke imamo i za prvih 6 mjeseci ove godine, kada je ostvareno 17 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Uređena Copacabana adut je na koji u ljetnim mjesecima svakako igra osječki turizam. Čekamo vas u Osijeku, na najljepšoj kontinentalnoj plaži i kupalištu, s najljepšim pogledom, na najljepši grad – zaključuje gradonačelnik Ivan Radić.

Uz bazenski kompleks, uređena je i pješčana plaža na Dravi. Za novu kupališnu sezonu dodatno je nasuta pijeskom. Ondje su postavljena i dva terena za odbojku na pijesku te prijenosni koš za košarku. Na plaži je u zakupu i 5 kafića.

ODLUKA o komunalnom redu štiti grad od svih koji ga uništavaju, a dodatno je zaštićeno drveće, mlada stabla i sidreni kolci oko njih Zabranjeno naslanjanje i vezanje bicikala, romobila, motora, kolica i sličnoga za drveće Strože kazne za parkiranje na zelenoj površini, ali i za neodržavanje pročelja zgrade PRIZNANJE je preuzeo osječki gradonačelnik Ivan Radić i pritom istaknuo da je Osijek time potvrdio svoju izvrsnost. Institut za javne financije ocijenio: Gradu Osijeku najviša ocjena za transparentnost proračuna PROJEKTI izgradnje novih vrtića u Cvjetnom naselju, na Uskim njivama i u Tenji te dogradnje postojećih vrtića na Sjenjaku i Vijencu Augusta Cesarca ukupno su vrijedni više od šest milijuna eura, a većina sredstava dolazi iz NPOO-a U proteklih 30 godina u Osijeku izgrađena samo dva vrtića Uručeni ugovori za izgradnju i dogradnju pet dječjih vrtića