Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
Ljetna zabava i osvježenje u Vukovaru

Na tisuće građana spas od vrućina traži na Vukovarskoj adi i vanjskim bazenima

Foto: Grad Vukovar
Prijevoz na adu bit će omogućen svakog dana od 10 do 20 sati, a sezona traje do kraja kolovoza

Vukovarci će i ove godine spas od vrelih dana moći potražiti na Dunavu i na Vukovarskoj adi koja već godinama brojnim građanima predstavlja omiljeno mjesto za odmor i osvježavanje. Prije službenoga početka sezone Vukovarska ada je uređena i pripremljena za posjetitelje koji će moći uživati u hladovini, pješčanoj plaži, a tu je i sojenica u kojoj je osigurana ugostiteljska i gastronomska ponuda.

KUTINSKI BAZEN Mjesto za osvježenje, ali i za školu plivanja

Prijevoz na adu

– S obzirom na visoke temperature, u dogovoru s tvrtkom Opcija B, koja će obavljati prijevoz na Vukovarsku adu, sugrađanima smo stavili na raspolaganje ovu ljetnu oazu kako bi što lakše podnijeli vrućine – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je sa suradnicima posjetio adu kako bi se i sam uvjerio je li sve spremno za sezonu. Prema navodima iz gradske uprave, Grad Vukovar potpisao je ugovor o nabavi usluge prijevoza putnika s trgovačkim društvom Opcija B iz Vukovara koje je bilo jedini ponuditelj koji se javio na natječaj, i to po cijeni od nešto manje od 500.000 kuna za sezonu 2021. i 2022.

– Osim ugostiteljske i gastronomske ponude, ove godine će se za sve uzraste uvesti dodatne sportske i animatorske aktivnosti, koje ćemo do kraja tjedna i službeno objaviti. Cilj je boravak na adi svim posjetiteljima učiniti što ljepšim i zanimljivijim te će upravo stoga on ove godine i biti obogaćen dodatnim sadržajima – rekao je Tihomir Kostić iz Opcije B.

Kao i prethodne godine, prijevoz posjetitelja na Vukovarsku adu obavljat će se svakoga dana od 10 do 20 sati, a sezona će trajati do kraja kolovoza.

OBNOVA STUBA FRA MARKA KUROLTA Prve vukovarske stube s imenom

S vrelim danima i Plivalište Vukovar otvorilo je vanjski dio bazena. Gradonačelnik Penava posjetio je i plivalište te tom prilikom izrazio zadovoljstvo sve većim brojem posjetitelja i sadržajima koje ono nudi.

Sadržaji za posjetitelje

– Vanjski bazeni proteklih su dana izrazito posjećeni.

Od 8 sati ujutro kada otvaramo svoja vrata pa do samog zatvaranja brojimo veliku posjećenost te oko 1500 posjetitelja tijekom jednoga dana boravi na vanjskim bazenima – rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo. Za ovu sezonu osigurali su nove pločice, ugostiteljske objekte s pićem i hranom, dva vanjska bazena s toboganom, spasioce, ležaljke...