Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Nastavlja se obnova šibenske Gradske vijećnice

Na znamenitom kulturnom spomeniku treća faza radova

Foto: Šibenik
Vrijednost radova, koji će trajati 60 dana je, zajedno s PDV-om, oko 960 tisuća kuna

Nastavlja se obnova šibenske Gradske vijećnice. Ugovor o radovima na trećoj fazi obnove tog znamenitog kulturnog spomenika potpisan je između Grada Šibenika i izabranog izvođača, splitske tvrtke Deltron d.o.o. Vrijednost radova koji će, prema ugovornim stavkama, trajati 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao je, zajedno s PDV-om, oko 960 tisuća kuna.

Prema riječima mr. sc. Danijela Milete, zamjenika gradonačelnika Šibenika, za prvu i drugu fazu obnove Gradske vijećnice Grad Šibenik je od Ministarstva kulture RH dobio 750 tisuća kuna, a u srpnju je, prijavom na poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH, iz resornog ministarstva dobio još 535 tisuća kuna.

– Treća faza radova obuhvaća otucanje žbuke, uklanjanje parketa i stolarije te, općenito, rušenje i demontažu dotrajalih elemenata. Slijede u ovoj posljednjoj fazi i opsežni zidarski, stolarski i elektroinstalaterski radovi. Opsežni su i ličilački i instalaterski radovi, koji će se obavljati pod budnim okom šibenskih konzervatora, što nije čudno kada se zna da je riječ o pomno i znalački obnovljenom 
renesansnom objektu iz prve polovine 16. stoljeća, koji s katedralom sv. Jakova uokviruje najljepši trg u staroj gradskoj jezgri – rekao je Mileta.