Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
EUROPSKI PARLAMENT

Našički gradonačelnik Krešimir Kašuba sudjelovao na konferenciji 'Europska uloga u sportu'

𝒌𝒐𝒏𝒇𝒆𝒓𝒆𝒏𝒄𝒊𝒋a “𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒔𝒌𝒂 𝒖𝒍𝒐𝒈𝒂 𝒖 𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖“
1/7
Foto: Osječko-baranjska županija
Povod konferencije bila je titula Osječko-baranjske županije koja je proglašena Europskom regijom sporta za 2024. godinu

U Europskom parlamentu u Bruxellesu održana je konferencija „Europska uloga u sportu“, čiji je inicijator bio europarlamentarac Karlo Ressler i Osječko-baranjska županija. Na sjednici su uz ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac sudjelovali župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predstavnici sportskih kolektiva iz Županije, predsjednik RK NEXE Josip Ergović, sportski direktor RK NEXE Vedran Zrnić, te uime Grada Našica gradonačelnik Krešimir Kašuba i direktorica Turističke zajednice Ines Resler.

Povod konferencije bila je titula Osječko-baranjske županije koja je proglašena Europskom regijom sporta za 2024. godinu. Tijekom rasprave jasno su istaknuti ciljevi Osječko-baranjske županije temeljeni na važnosti bavljenja sportom, naglasio je to župan Ivan Anušić. Ministrica Nikolina Brnjac jasno je istaknula važnost sporta u turističkoj promidžbi Republike Hrvatske kao i  velike napore koje Vlada RH ulaže u razvoj sporta. Domaćin Karlo Ressler dodao je da Europska unija također puno ulaže u sport te da su velike mogućnost povlačenja sredstava u te namjene. Istaknuo je i svoju osobnu podršku razvoju sporta u Europskom parlamentu. Predstavnici prvoligaša RK NEXE, Ergović i Zrnić prezentirali su buduće planove kluba, koji se temelje na dosadašnjim velikim rezultatima na nacionalnoj i europskoj razini istaknuvši da klub okuplja oko 400 djece, uz seniorsku momčad, no da je veliki problem infrastruktura.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba nadovezao se na uspjehe našičkoga kluba te istaknuo Grad Našice kao grad sporta  prepoznat na lokalnoj, regionalnoj, državnoj i europskoj razini. Dodao je i to da Grad Našice zajedno s najvećim našičkim gospodarstvenikom NEXE d.d. i Osječko-baranjskom županijom priprema dokumentaciju za dugo očekivani Sportsko-rekreacijski centar u Našicama, upravo za onu infrastruktura koja je od iznimne važnosti za RK NEXE, ali i sve dvoranske sportove u Našicama, te zahvalio na velikoj potpori i pomoći Karlu Ressleru, Vladi RH i županu Osječko-baranjske županije.

dani slavonske šume 23. po redu Tradicionalni Dani slavonske šume u Našicama Realizacijom projekta dobit će se dvije zgrade po 1000 kvadrata, jedna uredskog tipa, a druga proizvodnog. Završetak radova predviđen je za 31. srpnja iduće godine Našice Centrom industrijske zone – prostori za mikro, male i srednje poduzetnike Temelji dvorca datiraju iz 1811. godine što dovoljno govori o značaju obnove ove građevine Pročelje već mami poglede Radovi na Velikom dvorcu Pejačević privode se kraju