Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
BJELOVAR

Nicolin 'sat iz mašte' najbolji na natječaju

Foto: Bjelovar
Šestogodišnja Bjelovarčanka imala je najbolji rad u kategoriji vrtićanaca na natječaju Frankofonija u RH

Sat iz mašte koji je nacrtala šestogodišnja Bjelovarčanka Nicol Ćenan najbolji je u kategoriji radova vrtićanaca na nedavno završenom likovno-literarnom natječaju Frankofonija u Hrvatskoj 2023. Tema natječaja bilo je vrijeme, a malena talentirana polaznica programa bjelovarskog dječjeg vrtića Ciciban za svoj je rad osvojila prvo mjesto.

Kod gradonačelnika

U natjecanju Frankofonija u Hrvatskoj 2023. "Reci mi deset riječi u svim vremenima" sudjelovalo je 400 djece svih godišta iz cijele Hrvatske. Organizirao ga je Francuski institut u Hrvatskoj u partnerstvu s Hrvatskom udrugom profesora francuskog jezika – HUPF i Wallonie-Bruxelles u Hrvatskoj, uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje, veleposlanstvom Švicarske u Hrvatskoj, veleposlanstvom Kanade u Hrvatskoj i Kosovu, veleposlanstvom Belgije u Hrvatskoj i veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj. Svečanost dodjele nagrada održana je u medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj na Dan frankofonije, 20. ožujka, a nagradu je Nicole uručio Benoît Le Dévédec, ataše za obrazovnu i jezičnu suradnju, uz predstavnike konzulata i ambasada Švicarske, Belgije i Kanade.

Svih 400 likovnih i književnih radova bilo je predstavljeno na izložbi otvorenoj za javnost u medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj do 30. ožujka. Među pristiglim radovima bili su i radovi još dvoje bjelovarskih mališana - Grete Mihalinec i Lovre Anđića.

Sve troje ugostio je i gradonačelnik Dario Hrebak i čestitao im na njihovim uspjesima. Nicol, Greta i Lovro gradonačelnika su posjetili u pratnji svojih roditelja, odgojiteljice Dijane Rajković, pedagoginje Branke Bikete Caktaš te ravnateljice Cicibana Senke Marije Ivanušec. Djeca su gradonačelniku darovala likovne radove sa simbolima grada. Nicol ga je portretirala. Portreti su djevojčici i inače najdraži, a onaj Kleopatre poslan je u Egipat, na međunarodni likovni natječaj "Egipat očima djece" koji je u tijeku.

Učenička izložba

Kad smo već kod stvaralaštva malih bjelovarskih umjetnika, u sklopu manifestacije Pisanicom do Uskrsa, u Gradskom muzeju do 15. travnja otvorena je izložba likovnih radova učenika svih bjelovarskih osnovnih škola. Izloženo je više od 500 radova u različitim tehnikama, kojima su djeca, uz pomoć svojih nastavnika, pokazala kreativnost i viđenje najvećeg kršćanskog blagdana. Svečanost otvorenja izložbe uveličana je prigodnim programom, a izložbu je otvorio zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić.

BOK fest BOK fest Na repertoaru dječjeg festivala šest predstava Nastavak ulaganja Za novu kosilicu Grad Bjelovar dao 20.000 eura Centar za inkluziju i socijalne usluge Kocke s korza krasit će dvorište na Križevačkoj cesti