Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Radovi u središtu Našica dio su povijesnog projekta aglomeracije

Niz investicija koje će podignuti životni standard

Foto: Našice
– Projekt aglomeracije, u sklopu kojeg će se sagraditi magistralni vodovod do vodotornja, spriječit će probleme koje smo doživjeli lani, kada je u cijelom  gradu došlo do pada tlaka vode - rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba

U središtu Našica završeni su radovi u sklopu projekta aglomeracije, zbog čega je bila na snazi privremena prometna regulacija. To gradilište, jedno od 27 na području Našica i Donje Motičine, obišli su gradonačelnik Krešimir Kašuba i suradnici. Istaknuto je da su ti radovi dio investicije koja je od povijesnog značenja i najveća je u Gradu Našicama.

– Projekt aglomeracije, u sklopu kojeg će se sagraditi magistralni vodovod do vodotornja, spriječit će probleme koje smo doživjeli lani, kada je u cijelom  gradu došlo do pada tlaka vode. Radovi u središtu grada uslijedili su nakon uređenja našeg Trga dr. Franje Tuđmana, koji je ove godine dobio uporabnu dozvolu, a na njih se nadovezuje uređenje ceste  i parkirališta. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste, nakon završetka aglomeracije provest će se frezanje asfalta u samom centru, od Čimena pa do Radićeve ulice, gdje će se postaviti i vertikalna i horizontalna signalizacija. Podići ćemo tako sigurnost u prometu, posebice na jednom od najopasnijih pješačkih prijelaza, kod crkve i hotela. Paralelno ćemo uložiti, i tako objediniti uređenje središta grada, u gradnju parkirališta na istom potezu. Najavljene investicije podignut će standard i kvalitetu života u našem gradu – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Projekt aglomeracije vrijedan je više od 207 milijuna kuna.