Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
"Invest in Novska"

Novska je postala sinonim za digitalnu revoluciju i srce gaming i ICT industrije

Poslovna konferencija "Invest in Novska" u taj je grad privukla predstavnike Vlade, industrije i gaming sektora
Foto: Novska
Poslovna konferencija "Invest in Novska" u taj je grad privukla predstavnike Vlade, industrije i gaming sektora

Poslovna konferencija "Invest in Novska" u taj je grad privukla predstavnike Vlade, udruženja, industrije i gaming sektora.

– Novska postaje srce gaming i ICT industrije u Hrvatskoj, a već sada nudi idealno okruženje za poslovne pothvate, uz uspješnu drvnu i metalnu industriju te plodnu poljoprivrednu proizvodnju – rečeno je na konferenciji.

S uvjerenjem da je razvoj poduzetništva ključan za napredak zajednice, Novska nudi širok spektar poticaja za investitore. Poduzetnici su dobrodošli i imaju priliku iskoristiti poticajne mjere temeljene na Zakonu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, gradske poticajne mjere, konkurentne cijene zemljišta, komunalnu opremljenost, oslobađanje od plaćanja naknada u prve dvije godine poslovanja te subvencije za prodajnu cijenu zemljišta, sve u skladu s planiranim brojem zaposlenih. Novska bilježi stalan rast broja startupa, poduzeća i obrta, što je prepoznato od brojnih investitora i poduzetnika.

Na svečanom otvorenju konferencije gradonačelnica Novske Marija Kušmiš podsjetila je na početak ovog putovanja 2018. godine, kada su krenuli u nove izazove prateći trendove digitalne revolucije. Gradonačelnica je istaknula da, iako je to tada izgledalo kao ludost, danas sa sigurnošću može reći da je to bila svojevrsna hrabrost.

Novska danas broji više od 80 registriranih gaming tvrtki, a ovaj procvat industrije doveo je i do osnivanja novog srednjoškolskog smjera, tehničar za razvoj gaming igara. Grad Novska postao je danas sinonim za digitalnu revoluciju u Hrvatskoj. 

Četvrtu godinu Novska okuplja znanstvenike, sveučilišne profesore, nastavnike, popularizatore znanosti, voditelje udruga i učenike koji su svoje znanje prenosili na druge učenike i posjetitelje Više od 3000 učenika, profesora i nastavnika NOVsky Art & Science festival za 3000 učenika u spoju znanosti i umjetnosti SUDIONICI su se glasili o važnosti kohezijske politike Župan Marušić na konferenciji u Zagrebu Kohezijska politika glavna je investicijska politika EU i zaslužna je za razvoj Hrvatske Nadovezujući se na mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grad Novska kontinuirano osigurava dodatna sredstva programom poticanja malog i srednjeg poduzetništva Novska Uz potporu, Novska dobila šest novih poduzetnika početnika