Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Investicija Hrvatskih cesta od 130 milijuna kuna

Obnavljaju se tri državne ceste na području Osijeka

Foto: Osijek
Najveći dio radova bit će gotov do kraja godine

Investicijom Hrvatskih cesta od 130 milijuna kuna obnavljaju se tri državne ceste na području grada Osijeka. Riječ o cestama DC 213 u Sarvašu, DC 417 Luka tranzit-Nemetin i D2 Južna obilaznica Osijek. Radove su nedavno obišli gradonačelnik Ivan Radić, dožupan Josip Miletić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Zahvalivši Hrvatskim cestama, gradonačelnik Radić podsjetio je kako Južna obilaznica nije obnovljena od 1973., a sada se ulaže 
oko 26 milijuna kuna. Stanovnici Sarvaša i Nemetina, pak, obnovom će dobiti širu cestu i novi nogostup te rasvjetu i sustav odvodnje.

– Veliki su prometni infrastrukturni projekti na području Osijeka. Obnavlja se tramvajska infrastruktura u vrijednosti od 267 milijuna kuna. Došli su novi niskopodni autobusi, uskoro stiže još šest novih, a tramvajska infrastruktura se priprema za dolazak novih niskopodnih tramvaja. Krenuli su i novi PSO letovi u zračnoj luci, gdje će također ići obnova vrijedna 50 milijuna kuna. Obnavlja se i željeznički kolodvor – istaknuo je Radić.

Naglasio je kako Grad  Osijek zajedno s Hrvatskim cestama radi prekategorizaciju Strossmayerove ulice, koja će izmještanjem pruge u desni kolnički trak postati nova zelena avenija grada Osijeka. Predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić istaknuo je kako će najveći dio radova biti završen do kraja godine.