Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Kutina je bila domaćin zanimljivog natjecanja

Oko 500 mažoretkinja na 9. državnom prvenstvu

Foto: Kutina
U kutinskoj su se sportskoj dvorani okupili mažoret timovi iz 17 hrvatskih gradova

Grad Kutina i Mažoretkinje grada Kutine bili su domaćini 9. državnog prvenstva Hrvatskog udruženja mažoret timova. Prvenstvo je održano u Sportskom centru Kutina u kojem su se predstavili brojni mažoret timovi iz cijele Hrvatske. Državno prvenstvo otvorio je gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić pozdravivši sve natjecatelje i zaželjevši im dobrodošlicu u Kutini.

– Mažoretkinje grada Kutine prvi su put domaćini državnog prvenstva koje je okupilo mažoret klubove iz 17 gradova, no iz nekih gradova dolazi puno skupina tako da je na ovom natjecanju sudjelovalo više od 500 sudionika. Posljednje dvije godine naš rad bio je ograničen zbog pandemije i naše redovne aktivnosti bile su usporene, ali sada smo uspjeli pojačati treninge i  uspjeli smo na vrijeme sve pripremiti. Prvo smo imali regionalno prvenstvo gdje smo se plasirali na Državno prvenstvo i evo nas ovdje – rekla je organizatorica prvenstva Ana Marija Benčić, voditeljica kutinskih mažoretkinja i tajnica Hrvatskog saveza mažoretkinja koja je i sudac na natjecanjima mažoret klubova.

Natjecanje mažoretkinja okupilo je i dosta gledatelja koji su mogli uživati u zanimljivim koreografijama i kostimografiji natjecateljica. 
Šime Strikoman je snimio jednu od svojih milenijskih fotografija.