Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Upaljena prva svijeća na velikom adventskom vijencu u Vinkovcima

Organizatori najavljajuju bogat i sadržajan program s puno noviteta

Foto: Grad Vinkovci
Ove će godine Vinkovčani za vrijeme Adventa uživati i u kružnom klizalištu

Župljani župe sv. Ćirila i Metoda i bl. Alojzija Stepinca u Vinkovcima u subotu su upalili prvu svijeću na velikom vijencu čime je započela ovogodišnja manifestacija Advent u Vinkovcima.  Organizatori vinkovačkog Adventa najavljuju raznolik program koji će nas podsjetiti kako Vinkovci dočekuju i slave Božić.

Prema najavama organizatora, ove će godine Advent biti organiziran na dvije lokacije pa će tako vjerski dio sadržaja biti u pješačkoj zoni i u gradskom parku, dok će se zabavni dio održavati na Trgu Vinkovačkih jeseni.

Subote su već tradicionalno rezervirane za paljenje adventskih svijeća, a najavljeni su i brojni koncerti. Bit će upriličena Bajka na Bosutu, kućica Djeda Božićnjaka, Božićni sajam, kućica bake Eve, potraga za blagom, a svake subote za građane su osigurani kuhano vino, čaj i lepinje.

Novost je ove godine i kružno klizalište.

– Advent je jedno prekrasno razdoblje  koje koristimo kako bismo bili u svojim domovima sa svojim bližnjima, ali ga volimo provoditi i na javnim prostorima. Vjerujem da će puno naših Vinkovčana sudjelovati na ovogodišnjem Adventu, da ćemo uživati u zajedništvu i stvarati adventski duh kako to najbolje znamo – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.