Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Hrvatske nogometašice igrale na Opus Areni protiv Norveške

Osječki gradonačelnik ugostio hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju

ŽNK Osijek
Foto: Grad Osijek Osječke nogometašice
Za rekonstrukciju Perivoja Gradski vrt i svih popratnih sadržaja kroz ITU mehanizam planirano je pet milijuna eura te bi radovi uskoro trebali započeti

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u petak je na osječkoj Opus Areni odigrala prvu utakmicu play-offa za plasman u A Ligu nacija protiv Norveške. Tim povodom reprezentaciju je ranije primio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i poželio im dobrodošlicu.

– Grad Osijek ponosan je domaćin hrvatske ženske nogometne reprezentacije. Naš najtrofejniji kolektiv u gradu, Ženski nogometni klub Osijek koji u 35 godina ima 24 osvojena naslova prvaka Hrvatske te 19 osvojenih kupova Hrvatske, na što smo izuzetno ponosni, od ove sezone, u dogovoru Grada Osijeka i Ženskog nogometnog kluba, igra svoje utakmice na Gradskom vrtu. Mislim da je to veliki skok u odnosu na proteklih 30 i više godina, kada je ŽNK Osijek lutao po terenima po gradu, od Elektre, Olimpije, Metalca, Mačkamame, i možemo biti izuzetno zadovoljni i ponosni – istaknuo je gradonačelnik Radić. Dodao je kako je za rekonstrukciju Perivoja Gradski vrt i svih popratnih sadržaja kroz ITU mehanizam planirano pet milijuna eura te da bi radovi uskoro trebali započeti.

– Grad Osijek u 2024. godini izdvaja rekordna sredstva za sport, a govorimo o iznosu od šest milijuna eura, što je 300 tisuća eura više nego protekle godine. A ako kao mjerodavnu uzmemo 2021., kada sam postao gradonačelnik, ove godine izdvajamo 580.000 eura više. Jedan smo od rijetkih gradova koji stipendira sportaše pete i šeste kategorije te stipendiramo i 15 vrhunskih i 127 darovitih sportaša – naveo je Radić.

Zahvale gradonačelniku i Gradu u ime reprezentacije uputila je kapetanica Doris Bačić ističući kako se u Slavoniji uvijek osjećaju kao kod kuće. Poručila je kako je Osijek možda klub koji je dao najviše reprezentativki u povijesti ženske reprezentacije. Izbornik Nenad Gračan također je zahvalio Gradu i svima koji su omogućili da hrvatske nogometašice igraju na Opus Areni.

– Mislim da su cure svojim igrama, radom, zalaganjem i ljubavlju zaslužile da igraju ovako veliku utakmicu na najljepšem stadionu u Hrvatskoj. Kada dođeš u Osijek i na taj stadion, sve je tako nestvarno, kao i ovi naši rezultati – kazao je je Gračan.

storyeditor/2024-02-23/PXL_130422_92976852.jpg Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno ugrožene osobe Grad Osijek povećao uskrsnice, a dobit će ih oko 10.000 umirovljenika storyeditor/2024-02-19/WhatsApp-Image-2024-02-16-at-20_10_54-1.jpeg Osijek će dobiti prvu takvu dvoranu u svojoj povijesti Koncertna dvorana vrijedna 1,7 milijuna eura gotova do kraja godine storyeditor/2024-02-19/WhatsApp-Image-2024-02-13-at-13_13_42-4.jpeg Tradicionalna svečanost koju organizira Grad Osijek u povodu Valentinova Zlatni pir proslavilo 116 osječkih bračnih parova, Grad ih darivao