Izbornik
Naslovnica Gradovi
Psihosocijalna podrška, poludnevni boravak, smještaj i različiti programi

Otvorena podružnica Centra za odgoj i obrazovanje Lug za djecu i odrasle

OTVARANJE ovakve podružnice bit će, napominju u Gradu, veliko olakšanje za korisnike, ali i njihove roditelje
Foto: Jastrebarsko

U Jastrebarskom je otvorena podružnica Centra za odgoj i obrazovanje Lug koji pruža različite oblike podrške odgoju i obrazovanju djece i odraslih. Rad Centra predstavila je ravnateljica Nataša Grković Šola, koja je istaknula kako će prvi mjesto za sebe ovdje pronaći korisnici nakon navršene 21 godine života koji sad uslugu poludnevnog boravka, kao i druge njima potrebne programe moraju tražiti u Samoboru ili Zagrebu. Ravnateljica je naglasila i veliku pomoć Grada Jastrebarskog u realizaciji ovog projekta te potvrdila kako su u planu i drugi oblici nadogradnje sličnih programa za korisnike u Jastrebarskom te skoro otvaranje terapeutskih kabineta.

– U Jastrebarskom će se konkretno provoditi program poludnevnog boravka s ciljem implementacije u zajednicu, što je za korisnike i najvažnije – istaknula je. Centar za odgoj i obrazovanje Lug ustanova je socijalne skrbi koja pruža psihosocijalnu podršku, poludnevni boravak, smještaj te različite programe odgoja i obrazovanja za djecu ali i odrasle, a zahtjev za podnošenje usluge podnosi se Hrvatskom zavodu za socijalni rad, područni ured Jastrebarsko. Otvaranje ovakve podružnice bit će, napominju, veliko olakšanje za korisnike, ali i njihove roditelje.

– Često nismo niti svjesni da osobe u našoj neposrednoj blizini imaju drukčije potrebe od nas, no svi zajedno moramo se potruditi da se oni, bez obzira na poteškoće s kojima se susreću, osjećaju kao ravnopravni članovi zajednice – istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel. Grad Jastrebarsko dosad je sufinancirao troškove prijevoza korisnicima, a otvorenjem jaskanske podružnice osigurat će, ističu, sredstva za sufinanciranje troškova poludnevnog boravka, odnosno najma prostora i dijela plaće djelatnika. U tu je svrhu osigurano 18 tisuća eura u Proračunu za 2024., za sam početak rada Centra. Zamjenica gradonačelnika i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko Nikolina Ribarić izrazila je zadovoljstvo što je ovim projektom ostvaren dio potreba sugrađana. 

UGOVORE u vrijednosti od 12.005 € potpisala su 23 vrhunska sportaša s područja županije Potpore za 2023. godinu iznose 18.705 €, a dodijeljeno je 39 ugovora Sisačko-moslavačka županija nastavlja s potporama u sportu PREDSTAVLJENA je web aplikacije koja građanima daje podatke o tome isplati li se ili ne postavljanje solarnih panela Mapa solarnog potencijala u Vinkovcima Web aplikacija za izračun snage solarne elektrane na krovovima kuća GOST IZNENAĐENJA bio je kvizaš Dean Kotiga, koji je kratkim kvizom provjerio znanje profesora iz raznih kategorija, a svakome tko je točno odgovorio uručen je mali znak pažnje Gost iznenađenja bio je kvizaš Dean Kotiga Priznanja učiteljima za trud i vrijeme koje su dali djeci