Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica

Ove godine prosječna plaća u Komunalcu veća od 1000 eura

Gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec
Foto: Robert Mihaljević
Rođendan gradske komunalne tvrtke tradicionalno je obilježen i posjetom rodilištu koprivničke Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek"

Koprivnički je Komunalac brojnim aktivnostima protekli tjedan obilježio svoj 66. rođendan koji se inače svake godine slavi u povodu dana osnivanja gradske komunalne tvrtke, 26. travnja.

U brojne aktivnosti u povodu 66. godišnjice Komunalca uključeni su i učenici osnovnih i srednjih škola, vrtićarci te mnoge udruge građana. No tu su i poduzeća partneri s kojima Komunalac provodi projekte održivosti i zaštite okoliša kako bi novim generacijama bili primjer za buduće aktivnosti.

Plaća veća 150 eura

Upravo u tjednu kad Komunalac slavi svoj 66. rođendan, objavljene su i službene poslovne brojke najvažnije koprivničke tvrtke za proteklu godinu. Tako je, prema podacima Financijske agencije, koprivnički Komunalac tijekom prošle godine ostvario 9,72 milijuna eura poslovnih prihoda, što je oko 17 posto više nego preklani.

U proteklih godinu dana prosječna neto plaća u Komunalcu značajno je povećana. Prošle je godine tako iznosila oko 950 eura, što je devet posto više nego tijekom 2022. godine. To je povećanje od gotovo 80 eura neto mjesečno u odnosu na pretprošlu godinu.

No to nije sve kad je riječ o prosječnim primanjima u koprivničkome Komunalcu. Od 1. siječnja ove godine, naime, stupio je na snagu novi kolektivni ugovor koji obuhvaća sve zaposlenike gradske komunalne tvrtke. Prema njegovim odredbama, plaće u Komunalcu ove godine u prosjeku rastu za 77 eura neto, a najviše radnicima koji su dosad primali najniže plaće.

U godinu dana, dakle, prosječna neto plaća u koprivničkome Komunalcu, prema podacima iz lanjskog poslovnog izvještaja kompanije te novoga kolektivnog ugovora koji je stupio na snagu u siječnju, povećana je za otprilike 150 eura. To znači da bi prosječna neto plaća u Komunalcu ove godine trebala biti veća od 1000 eura mjesečno.

Proslava rođendana Komunalca počela je sadnjom najveće šume hrane u Hrvatskoj kod Sveučilišta Sjever u Koprivnici, a nastavljena je u istom tonu. Posađene su, naime, nove biljke i u prvoj šumi hrane u Koprivnici kod gradskih bazena Cerine.

Korisno cvijeće i bilje

– Obavili smo podsadnju biljkama koje se sade ili siju krajem travnja uz podršku partnera, Grupe Podravka. Kao i lani, pridružili su nam se učenici 4. razreda OŠ "Braća Radić" s učiteljicom Ines Turk i predstavnici grupe Podravka, odnosno njihova tima za održivi razvoj, Irena Ivanković i Matija Hlebar. S članicom uprave Dubravkom Horvat i vrtlarima Komunalca po principu permakulture u gredicu u šumi hrane posadili smo cvjetne sadnice koje privlače korisne oprašivače i tjeraju one loše te sadnice i sjeme povrtlarskih kultura poput graška, cikle i slično. Korisno cvijeće i bilje posađeni su i u javnom voćnjaku s druge strane bazena – rekli su u Komunalcu.

Rođendan gradske komunalne tvrtke tradicionalno je obilježen i posjetom rodilištu koprivničke Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek".

storyeditor/2024-05-03/gimnazija_1_A.jpg Koprivnica je prošli tjedan bila domaćin najvećeg ekipnog natjecanja u matematici Učenici 2. d razreda koprivničke gimnazije prvi na Mathemi storyeditor/2024-04-26/terapija_B.jpg Studenti osmislili fiktivne političke kampanje Projekt Kuler za prikupljanje hrane pobjednik natjecanja renesansni festival Renesansni festival Lakrdijaštvo ove godine glavna tema manifestacije