Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Iz EU fondova za sanaciju je odobreno oko 200.000 eura

Počela obnova mosta preko Gradne u ulicama Milakovićeva – Mlinska zbog šteta nastalih u potresu

Foto: Samobor
Planirani rok završetka radova je 20. svibnja 2023. i do tada će na snazi biti privremena regulacija prometa te će biti zatvoren promet za sva vozila u Ulici Josipa Milakovića

Počeli su radovi na rekonstrukciji mosta preko Gradne u ulicama Milakovićeva – Mlinska. Za sanaciju štete koja je na mostu nastala zbog potresa Gradu Samoboru je iz fondova EU odobreno oko 200.000 eura. Rekonstrukcijom je na drveno-čeličnom mostu planirana izvedba novih betonskih upornjaka s obzirom na to da su postojeći oštećeni, a bit će izvedena i nova betonska rasponska konstrukcija.

S obzirom na uvjete Ministarstva kulture i medija, Konzervatorskog odjela, potrebno je zadržati vizuru mosta te će se novi pomost izvesti u drvenoj oblozi. Planirani rok završetka radova je 20. svibnja 2023. i do tada će na snazi biti privremena regulacija prometa te će biti zatvoren promet za sva vozila u Ulici Josipa Milakovića. Za vrijeme trajanja radova, za stanare i dostavu, Ulica Josipa Milakovića postala je dvosmjerna od križanja Ulice Ljudevita Gaja s Ulicom Josipa Milakovića do križanja Ulice Mirka Kleščića s Ulicom Josipa Milakovića.

Građani se mole za strpljenje i razumijevanje. Rekonstrukcija mosta samo je jedna u nizu komunalnih aktivnosti koju gradska uprava poduzima kako bi gradske prometnice učinila modernijima i sigurnijima na radost pješaka, ali i samoborskih vozača te svih drugih sudionika u prometu. 

SAMOBOR Centar za starije osobe prijavljen na fondove EU Nj. E. Richarda Rodgersa oduševili turistički i poduzetnički potencijali grada Veleposlanik Australije u nastupnom posjetu Samoboru SAMOBOR Dvorane Bogumil Toni, Samobor i Rude zasjale modernom LED rasvjetom