Izbornik
Naslovnica Gradovi
Božić u Popovači

Počeli Dani Božića i adventske radosti – pripremljen bogat program

božićni dani i advent
Foto: Popovača
Na blagdan svetog Nikole otvara se i klizalište na Trgu II koje će do 7. siječnja raditi svakodnevno od 10 do 21 sat

Paljenjem prve adventske svijeće započeo je u Popovači ovogodišnji adventski program naslovljen Dani Božića i adventske radosti. Program se nastavlja do kraja godine, a nakon podjele poklona za djecu u povodu svetog Nikole već iduću subotu uz paljenje 2. adventske svijeće održao se i nastup KUD-a Stjepan Šajnović iz Osekova te nastup Željka Krušlina Kruške.

Na blagdan svetog Nikole otvoreno je i klizalište na Trgu II koje će do 7. siječnja iduće godine raditi svakodnevno od 10 do 21 sat. Uz paljenje 3. adventske svijeće nastupa zbor dječjeg vrtića Popovača te Ana & Bruno acoustic duo, dok je u utorak 19. prosinca božićni koncert Tamburaškog orkestra Ratimir Joža Prosli u Domu kulture. Božićne priredbe organiziraju se u srijedu 20. prosinca u OŠ Zorka Sever te dan kasnije u Domu kulture.

Ususret Badnjaku 23. prosinca organizira se tradicionalna podjela ribica na tržnici, a uz paljenje 4. adventske svijeće nastupaju zbor Voloder te Marko & Ivona. I ove godine Popovača će imati dječji doček Nove godine u 11 sati na Trgu II, a na istom mjestu će DO TU bend uvesti Popovčane od 22 sata u Novu godinu. Prigodni program održava se i u drugim mjestima u okolici Popovače pa je tako 22. prosinca Advent u Gornjoj Jelenskoj, u Donjoj Gračenici i Strušcu se pale također adventske svijeće, dok župa Voloder ima niz dječjih i kreativnih radionica te koncerata 9., 15., 16. i 17. prosinca. Bit će tu i božićni kviz, nastupi djece Područne škole Voloder, White Quarteta, Vanesse Mioč, Prima benda te Kulturno umjetničkog društva Moslavec iz Volodera.

GRAD je ove godine povećao božićnicu jer su rasli svi životni troškovi, a iznosi su u skladu s mogućnostima proračuna dobra vijest Popovača povećala iznos božićnice za umirovljenike i građane u potrebi OD KAPITALNIH projekata u završnoj su fazi radovi na rekonstrukciji Trga I u središtu Popovače Pri završetku su i svi projekti financirani iz Fonda solidarnosti za sanaciju nakon potresa Dobre vremenske prilike omogućile su nastavak radova u Popovači Nakon što je vesela povorka prodefilirala središtem grada, svečanost je nastavljena bogatim kulturno-zabavnim programom. Manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje (gore) i Dani meda (desno) Popovača Obilježeni Dani meda te Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje