Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Ispunit će se još jedno predizborno obećanje

Počinje realizacija gradnje učeničkog doma u Čazmi

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Bit će to višenamjenska ustanova: za vrijeme školske godine bila bi mjesto stanovanja i praktikuma, a u vrijeme školskih praznika hostel

Po svemu sudeći, još jedno predizborno obećanje bit će ispunjeno, najavljuje gradonačelnik Čazme Dinko Pirak koji je tijekom predizborne kampanje obećao izgradnju učeničkog doma u Čazmi. Tada je govorio kako bi to bila višenamjenska ustanova. Za vrijeme školske godine služila bi učenicima kao mjesto stanovanja i praktikuma, a u vrijeme školskih praznika pretvarala bi se u hostel.

– To nisu bila prazna obećanja, sa zadovoljstvom mogu reći da taj projekt ide u realizaciju, i to u dogovoru s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, odnosno županom Markom Marušićem. Samu prijavu na natječaj za sredstva za izradu projektne dokumentacije izradila je Razvojna agencija Čazma, a prijavljuje ga Srednja škola Čazma – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak i dodao kako je u ovom slučaju prijavitelj morala biti Srednja škola Čazma čija osnivačka prava ima Bjelovarsko-bilogorska županija.

– Mi nismo nastaviti s realizacijom projekta, ali smo dogovorili sa Županijom da ona preuzme projekt kroz Srednju školu Čazma, koja je prijavitelj. Grad će i dalje sudjelovati u projektu do konačnog cilja i izgradnje učeničkog doma u Čazmi – dodao je Pirak.

Učenički dom će prema planovima biti kapaciteta za 30 učenika, a gradit će se u neposrednoj blizini Srednje škole Čazma.