Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Uz tradicionalnu proslavu i 26. sajam cvijeća u središtu Koprivnice

Podravkin grah i koncert Prljavaca za Praznik rada

storyeditor/2024-04-19/praznik_rada_B.JPG
Foto: Robert Mihaljević Gradski oci lani su za Praznik rada uz pomoć podravkaša vrlo brzo podijelili čak 3500 porcija slasnoga graha te oko tisuću litara piva

Sljedeći tjedan je Međunarodni praznik rada koji se tradicionalno već desetljećima prigodno obilježava u središtu Koprivnice. Ovogodišnji Praznik rada pada usred tjedna, u srijedu. No, organizatori su se i ovoga puta potrudili te su svim građanima i posjetiteljima osigurali obilje gastroužitaka i dobre zabave. Organizator je Grad Koprivnica, a glavni sponzori su pivovara Carlsberg, prehrambena kompanija Podravka i koprivnički Komunalac. Obilježavanje Međunarodnog praznika rada u Koprivnici počinje u srijedu točno u podne tradicionalnom podjelom prvomajskog graha.

Grah će i ove godine pripremati Podravkini chefovi po svojoj poznatoj recepturi, a dijelit će se u središnjem gradskom parku. Podsjećamo da su gradski oci lani za Praznik rada uz pomoć podravkaša vrlo brzo podijelili čak 3500 porcija slasnoga graha te oko tisuću litara piva. Za Praznik rada održavat će se i tradicionalni Pan fest koji priprema koprivnička pivovara Carlsberg. Pivovara će u srijedu dijeliti Zlatni pan.

Navečer će se na glavnom gradskom trgu kao kruna obilježavanja Međunarodnog praznika rada u Koprivnici održati koncert Prljavog kazališta. Nema nikakve sumnje da će poznati bend posjetiteljima priuštiti vrhunsku zabavu izvedbom brojnih hitova iz bogate karijere.

Gradska Turistička zajednica pak tradicionalno organizira 26. sajam cvijeća na Trgu bana Jelačića u središtu Koprivnice. Sajam će početi već u subotu 27. travnja te će trajati do srijede 1. svibnja. Riječ je o prodajnoj izložbi cvijeća (prijesadnica te svježeg i suhog cvijeća) i dendrološkog materijala. Prodajna izložba cvijeća u cijelosti će se odvijati na Trgu bana Jelačića, kažu u gradskoj Turističkoj zajednici. Izlaganje i prodaja cvijeća odvijat će se na natkrivenim drvenim štandovima te ispred njih.

– Ove godine nastavljamo s tematikom vezanom za koprivu, biljku koja daje prepoznatljivost našem gradu u marketinškom i povijesnom smislu, a koja je važna i poznata po ljekovitim, nutritivnim ili afrodizijačkim svojstvima – kažu u Turističkoj zajednici Koprivnice. 

storyeditor/2024-04-19/PXL_090608_55.jpg Donesena je i odluka o prodaji devet nekretnina u vlasništvu Međimurske županije Odlučeno je, Međimurska popevka dobila svoj dan – 28. studenog! storyeditor/2024-04-19/smz_b_slager_vatrogastvo.jpeg Objavljen javni poziv Za obnovu vatrogasnih objekata 12,3 milijuna eura storyeditor/2024-04-19/WhatsApp-Image-2024-04-15-at-12_29_44.jpeg U Ilirskoj ulici u Osijeku Stambena zajednica za rehabilitirane ovisnike