Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Bjelovar dodatno iz proračuna izdvaja za rad pomoćnika u nastavi za učenike

Pomoćnicima u nastavi 16 posto veća plaća, grad osigurao 50.000 eura

storyeditor/2024-03-29/bj_bb_fo.jpg
Foto: Bjelovar U proračunu za ovu školsku godinu osigurano je dodatnih 117 tisuća eura za još 17 pomoćnika u nastavi za 31 učenika, što je ukupno 54 pomoćnika za 70 djece

Grad Bjelovar donio je odluku o povećanju plaća pomoćnicima u nastavi za 16 posto, počevši od 1. ožujka, za što će Grad u ovoj godini osigurati dodatna sredstva u iznosu od 50 tisuća eura.

Podsjetimo, EU projekt Sinergijom do uspješnije zajednice za osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju provodi se već desetu godinu.

Za školsku godinu 2023./2024. iz Europskog socijalnog fonda osigurano je 236 tisuća eura bespovratnih sredstava. Udio Grada Bjelovara u sufinanciranju projekta iznosi 10 posto. Time je osiguran rad 38 pomoćnika u nastavi za 39 učenika u bjelovarskim osnovnim školama.

Inače, Grad Bjelovar već niz godina dodatno iz proračuna izdvaja sredstva za rad pomoćnika u nastavi za učenike koji imaju rješenje o pravu na pomoćnika u nastavi, ali ga nisu ostvarili kroz projekt.

U proračunu za ovu školsku godinu osigurano je dodatnih 117 tisuća eura za još 17 pomoćnika u nastavi za 31 učenika, što je ukupno 54 pomoćnika za 70 djece.

Također, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak istaknuo je da se usklađuju plaće djelatnika Dječjeg vrtića Bjelovar, sukladno donesenim nacionalnim koeficijentima za ista radna mjesta u javnim i državnim službama.

Privatnim dječjim vrtićima Grad je povećao sufinanciranje smještaja djece za deset eura na mjesec po djetetu. Ove godine, zaposlenici privatnih vrtića dobit će i 133 eura uskrsnice, za što će Grad izdvojiti dodatnih 60 tisuća eura.

storyeditor/2024-03-29/Bela_1__1_.jpg Obnova dvorca bit će poticaj mještanima za bavljenje turizmom Županija postala vlasnik dvorca Bela I iz Doline vitezova storyeditor/2024-03-29/zg_a_vrtic_fo.jpg Mlade obitelji se zbog vrtića već počele vraćati u Rakovec Kožić: Izgradnja vrtića jedna je od najznačajnijih demografskih mjera storyeditor/2024-03-29/GRAD_MLADIH.jpeg Priznanje gradovima za kvalitetan život te osobni i profesionalni rast svojih mladih Samobor među šest gradova dobitnika certifikata "Grad za mlade"