Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Potpisan ugovor vrijedan četiri milijuna kuna za energetsku obnovu zgrade uprave

“Potrošnja struje smanjit će se 60 posto”

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
U planu je i energetska obnova zgrade pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina, isto iz fondova EU

Zgrada gradske uprave Grada Sveti Ivan Zelina proći će kroz energetsku obnovu, a gradonačelnik Hrvoje Košćec potpisao je s predstavnicima zajednice izvođača radova ugovor o izvođenju radova. Ugovorena cijena radova uz PDV iznosi nešto manje od 4 milijuna kuna, a obuhvatit će toplinsku izolaciju vanjskih zidova i stropova prema tavanu te rekonstrukciju sustava grijanja.

Sveti Ivan Zelina zamijenit će kompletnu rasvjetu novim, štedljivim LED svjetiljkama U 10 godina uštedjet će se 7,5 milijuna kuna

– Cilj je obnove zgrade osigurati bolje uvjete rada, ali i financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti. Rekonstrukcijom sustava grijanja, na godišnjoj razini, vrijednost potrošnje energije smanjit će se 59,47 posto. Osim što će zgrada biti energetski učinkovita dobiti će i novu vizuru tako da ćemo do kraja godine imati novouređenu zgradu u samom centru grada – kazao je gradonačelnik Košćec i spomenuo da je Grad Sveti Ivan Zelina sredstva za sufinanciranje ovog projekta osigurao putem Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., odnosno prioritetnu os 4 “Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije” u iznosu od 1,785 milijuna kuna.

Uz zgradu gradske uprave u planu je i energetsku obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina za koju su sredstva za sufinanciranje također osigurana putem fondova EU. Zajednicu ponuditelja čine tvrtke BMD STIL, vlasnik obrta Plino-servis Nenad Kuzman, Jelena i Tomislav Cvrlja, vlasnici obrta Elektroinstalacije i Izolamont. Izabrani su u otvorenom postupku javne nabave kao najpovoljniji ponuđači.

Gradonačelnik Mišel Jakšić 'Postajemo energetski učinkovit i neovisan grad'