Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Radionica u vinkovačkom Centru za svjetlovodne tehnologije

Predstavljene regulatorne osnove oko svjetlovodnih mreža

Foto: Vinkovci
– Velika je stvar za sam Tehnološki park i za grad Vinkovce što su u HAKOM-u kao krovnoj regulatornoj organizaciji prepoznali važnost Centra i na nacionalnoj razini. Vjerujem da će njihova podrška imati veliki poticaj za daljnji razvoj i napredak ovog našeg projekta – kaže zamjenik gradonačelnika Josip Romić

U vinkovačkom Centru za svjetlovodne tehnologije u tijeku su predavanja polaznicima koja su održali predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM). Centar je otvoren na inicijativu Grada Vinkovaca i Tehnološkog parka Vinkovci, kao prvi takav u Hrvatskoj, edukacijskog je tipa i cilj mu je stvarati osposobljene kadrove koji su trenutačno traženi na tržištu rada, a u skorijoj budućnosti ta potražnja bit će još veća.

Dolazak stručnjaka HAKOM-a u Vinkovce potpora je ovom projektu u vidu regulatorne i savjetodavne podrške. Važno je to prije svega za same polaznike, jer iz prve ruke mogu dobiti informacije o zapošljavanju, potražnji na tržištu i samom pokretanju vlastitog posla.

– Velika je stvar za sam Tehnološki park i za grad Vinkovce što su u HAKOM-u kao krovnoj regulatornoj organizaciji prepoznali važnost Centra i na nacionalnoj razini. Vjerujem da će njihova podrška imati veliki poticaj za daljnji razvoj i napredak ovog našeg projekta – rekao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Predavanje je polaznicima održao glavni stručnjak Odjela infrastrukture u HAKOM-u Vladimir Žuti, koji je ovom prigodom polaznicima prezentirao regulatorne osnove povezane sa svjetlovodnim mrežama i propise koji imaju svrhu razvijati svjetlovodnu mrežu u Hrvatskoj.