Izbornik
Naslovnica Gradovi
Kulturni centar Gatalinka

Prvi na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske

SVAKA nagrada je važna jer definira što smo napravili, kaže predsjednica Blanka Žakula
Foto: FB GRAD VINKOVCI

Dječja skupina Kulturnog centra Gatalinka iz Vinkovaca, uzrast do 15 godina, svojim svatovskim običajem osvojila je prvo mjesto na 20. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske. Tim povodom članove Kulturnog centra Gatalinka, koje je predvodila predsjednica Blanka Žakula, primio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je rekao kako je ovo dobra priča gdje djeca izrastaju u čuvare tradicijske kulture, ali isto tako i u bolje i kvalitetnije ljude.

– Svaka nagrada je važna jer definira što smo mi to napravili. Osim što ja trebam reći djeci kako trebaju raditi, ona trebaju dobiti i tu potvrdu iz okruženja. Zato me jako raduje i zahvalna sam na ovoj nagradi koju nam je dodijelila prosudbena komisija sastavljena od vrlo stručnih i kvalitetnih članova – rekla je Žakula. 

UZ GRADSKE stipendije već godinama dvije stipendije učenicima i studentima koji se prijavljuju na natječaj Grada dodjeljuje i Rotary klub Karlovac Učenicima po 75 eura mjesečno, a studentima 140 eura Grad Karlovac dodjeljuje 64 stipendije učenicima i studentima Predstavnici WWF-a posjetili su Prvu šumu hrane kod bazena Cerine koja je posađena u zajedničkom projektu Komunalca i WWF-a "Sat za planet Zemlju" Upoznavanje s radom gradske tvrtke WWF Adria i Komunalac u suradnji za zaštitu okoliša IZ SREDIŠTA u Vučevici koordinirat će se, ali i educirati i osposobljavati osoblje u području zaštite od prirodnih i drugih nesreća Još 25 milijuna eura za izgradnju ili obnovu 19 vrtića, 4 vatrogasna doma i nerazvrstane ceste Vodeća po ulaganju u socijalu, vrtiće, vatrogastvo i poduzetništvo