Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
U Puli do 19. studenog traje program: Dođi u grad! – Vieni in città! u sklopu kojeg su u Ulici Sergijevaca postavljene umjetničke instalacije

Puljani mogu uživati u predstavama, koncertima i plesu u središtu grada

Foto: Grad Pula
Gradonačelnik Pule Filip Zoričić istaknuo je da je cilj potaknuti građane Pule da poslijepodneva provedu u centru grada

Na Trgu Portarata u središtu Pule predstavljen je izbor umjetničkih instalacija u sklopu novog gradskog programa Dođi u 
grad! – Vieni in città!, a sukladno raspisanom javnom pozivu za predlaganje radova. Na poziv se prijavilo 15 autora te je povjerenstvo, u sastavu Eros Čakić, Breza Žižović, Milan Marin i Robert Pauletta, izabralo četiri rada.

Umjetnički programi

Rad Matee Zeman “Krugovi” predstavlja Istru kroz četiri cjeline; žuta za povijest i znamenitosti, plava za pomorsku, crvena 
za zemlju i zelena za prirodu.

“Meduze” Katje Kliba inspirirane su zanimljivim morskim motivima koje je autorica prenijela u tekstilnom kontekstu i koje su 
bile izuzetno zahtjevne za realizaciju, dok je Igor Gustini autor “Rublja”, visećih elemenata u obliku šarenog predimenzioniranog rublja, motivom preuzetog iz običaja mnogih mediteranskih gradova.

Rad akademske kiparice Roberte Weissman Nagy, zbog zahtjevnosti izvedbe, bit će postavljen sljedećih dana.

Član Povjerenstva kipar Eros Čakić izrazio je zadovoljstvo što manifestacija Dođi u grad! – Vieni in città! sadrži brojne umjetničke programe, osobito likovne, s vjerom da će se i u budućnosti nastaviti u ovom smjeru, podrškom umjetnicima i približavanjem umjetnosti posjetiteljima.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić uputio je poziv svim građanima i građankama Pule kao i svim dobronamjernicima koji će prepoznati program Dođi u grad! – Vieni in città! kao priliku za susret i druženje. Istaknuo je da je cilj potaknuti građane Pule da poslijepodneva provedu u centru grada te da su svi dobrodošli sudjelovati.

Četvrtkom, petkom i subotom

Cilj programa je uključiti zajednicu i kreirati novi odnos prema centru grada te izmijeniti urbano iskustvo uključivanjem građana u aktivnosti koje se odvijaju u velikom broju na potezu Ulice Sergijevaca, Kandlerove, Portarate, Danteova trga i Foruma.

Kroz izložbe, koncerte, plesne izvedbe, sportska predstavljanja, stand-upove, predstave za djecu, radionice za djecu i odrasle, projekcije filmova na otvorenom, predstavljanje udruga, umjetničke radionice i raznovrsne panele, poput Foruma s mladima, Kako će izgledati Pula 2030.?, dječji dan Kreiram Grad u kojem odrastam, Identit(i) Grada: (re)branding Grada – fokus na kulturnom identitetu, Pula – grad inovacija i poduzetništva, Pula – studentski grad,  otvorit će dijalog s građanima.

U najvećem istarskom gradu Puli program se održava od 9. listopada do 19. studenoga 2021. godine četvrtkom, petkom i subotom.