Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Završena obnova Gradskog kazališta Joze Ivakića

S predstavom 'Pouzdani sastanak' otvaranje 4. travnja

storyeditor/2024-03-29/Joza_Ivakic_1.jpg
1/4
Foto: Grad Vinkovci Vinkovačko gradsko kazalište je obnovljeno i spremno za otvaranje

Gradsko kazalište Joze Ivakića vrata posjetiteljima, nakon obnove i preuređenja, otvorit će 4. travnja premijerom komedije Joze Ivakića "Pouzdani sastanak" u režiji Vladimira Andrića. Svečano otvorenje same zgrade bit će upriličeno 6. travnja za kada se najavljuje i održavanje prigodnog programa.

Najavljujući premijeru "Pouzdanog sastanka", redatelj i ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Vladimir Andrić kazao je kako je u predvorju kazališta izložen originalni rukopis te komedije Joze Ivakića.

– To je knjiga koju je Joza Ivakić napisao prije 110 godina i gledatelji će prije ulaska u kazališnu dvoranu imati prigodu vidjeti taj rukopis koji je i danas jako aktualan, a koji smo mi malo modernizirali i prilagodili današnjim vremenima – rekao je Andrić.

Dodao je i kako je ulaz na predstavu besplatan te da građani mogu doći po besplatne ulaznice na blagajnu kazališta. Glavnu ulogu birtaša Đuke Kolundžića u predstavi igra umirovljeni vinkovački glumac Dušan Gojić koji je, kako se prisjetio, zadnji put glumio u vinkovačkom kazalištu prije 53 godine.

Vinkovačko gradsko kazalište je obnovljeno i spremno za otvaranje
Foto: Vinkovci Vinkovačko gradsko kazalište je obnovljeno i spremno za otvaranje

– Bilo je to 1971. godine prije odlaska na studij. Prošle godine sam proslavio 50. obljetnicu od prve profesionalne predstave i drago mi je da me je ravnatelj Andrić pozvao da se priključim glumačkom ansamblu u ovoj predstavi – kazao je Gojić.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako gradske vlasti čine sve ne bi li stvorile u Vinkovcima primjerene uvjete za napredak i razvoj kulture i kulturnih sadržaja.

– Prošle godine otvorili smo novu zgradu Gradske knjižnice i čitaonice, a ove obnovljenog kazališta. U najavi već imamo i obnovu zgrade Galerije likovnih umjetnosti Slavka Kopača. Vinkovci kao grad svakako zaslužuju primjerene uvjete za razvoj kulture – kazao je Bosančić.

Najavljena je i vinkovačka premijera predstave za djecu "Bajka sva od šećera", u režiji Sare Lustig koja je i autorica teksta, a koja je rađena u koprodukciji s Kazalištem Virovitica u kojem je premijerno izvedena u listopadu prošle godine. Ta je premijera na rasporedu 8. travnja, a njome će biti otvoren i vinkovački dio programa Lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

storyeditor/2024-03-29/bj_a_zeleni_fo.jpg Projekt za ozelenjivanje Bjelovara sadnjom novih stabala te postavljanje urbane opreme Želimo grad učiniti zelenijim, modernijim, da zasja kao nekada storyeditor/2024-03-29/primopredaja_1.jpg Svečana primopredaja u prostorijama Brodsko-posavske županije Županija preuzela upravljanje nad 115 nekretnina u vlasništvu države storyeditor/2024-03-29/a_obrti_foto_kristijan_toplak.jpg Javni poziv Dodjela potpora tradicijskim obrtima na području Virovitičko-podravske županije