Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Investicija od 650.000 kuna

Saniran kolnik u Sarvašu, 30 priključaka na kanalizaciju

Foto: Osijek
Hrvatske ceste u Sarvašu rekonstruiraju i državnu cestu koja vodi do graničnog prijelaza Erdut

Saniran je kolnik u Ulici Vjekoslava Celestina u Sarvašu, na dionici od križanja s Ulicom Mihovila Pavleka Miškine do križanja s Osječkom ulicom, odnosno odrađeno je skidanje dotrajalog sloja asfalta te presvlačenje novim. Uz to je uređena bankina na zapadnoj strani ceste te je sanirano 19 poklopaca na otvorima za odvodnju. Radovi su vrijedni 650.000 kuna.

– Inzistiramo na tome da sve gradske tvrtke međusobno surađuju pa da svi zajedno rade kada se otvori jedno gradilište, a ne da danas asfaltiramo i za mjesec dana opet raskopavamo. Ovo je jedan od takvih primjera suradnje – izjavio je gradonačelnik Ivan Radić pri obilasku Sarvaša.

U sklopu obnove ceste Vodovod Osijek izveo je priključke za odvodnju na javnu površinu.

– Vodovod Osijek izveo je 30 novih priključaka kako bi se stanari mogli priključiti na kanalizacijsku mrežu bez potkopavanja ispod ceste, što je do sada bio slučaj, i zbog čega je ova cesta i oštećena te se morala sanirati – dodao je gradonačelnik.

Podsjetio je kako Hrvatske ceste u Sarvašu rekonstruiraju državnu cestu koja vodi do graničnog prijelaza Erdut te objasnio da radovi obuhvaćaju rekonstrukciju i proširenje kolnika, uređenje bankina, oborinsku odvodnju, pješačku i biciklističku stazu, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju te rekonstrukciju postojećih autobusnih stajališta. Vrijednost radova je oko 90 milijuna kuna.