Izbornik
Naslovnica Gradovi
U cijelom Osijeku u tijeku radovi na infrastrukturi

Saniran nogostup u Ulici Lorenza Jagera, radovi vrijedni 75.000 eura

RADOVE na sanaciji izvela je gradska tvrtka Unikom
Foto: Osijek

Završila je sanacija zapadnog nogostupa u Ulici Lorenza Jagera na dionici od Prolaza Lorenza Jagera do Ulice Hrvatske Republike, u dužini od oko 300 metara i širini oko tri metra. Radovi su vrijedni 75.000 eura, a izvršila ih je gradska tvrtka Unikom.

Sanacija je obuhvatila uklanjanje nogostupa, postavljanje novog kamenog sloja, izradu stabilizacije, postavljanje novih rubnjaka i asfaltiranje nogostupa te vraćanje dijela parkirališta u prvobitno stanje. Ulica u najstrožem središtu Osijeka tako je zasjala u novom ruhu.

Jagerovu ulicu u utorak je obišao zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin te naveo kako je dio radova bio uvjetovan radovima na modernizaciji tramvajske infrastrukture, što je izvršila tvrtka Gradski prijevoz putnika.

– U cijelom gradu traju radovi na infrastrukturi. Ima nekoliko otvorenih gradilišta osim ovih velikih investicija, prije svega tu mislim na modernizaciju tramvajske infrastrukture, do onoga što je već krenulo, projekt Osijek 4 naše tvrtke Vodovod u dijelu Vukovarske ulice. To će se nastaviti Gundulićevom ulicom, od Trga baruna Franje Trenka do na zapad, gdje su stali radovi prošli put kad govorimo o rekonstrukciji Gundulićeve ulice, koja će u cijelosti biti rekonstruirana – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Istaknuo je kako se u Gradskoj četvrti Novi grad od većih radova trenutačno izvode oni u Ulici Brune Bjelinskog, gdje se također rekonstruiraju kolnik i nogostup, ali i izvode radovi Vodovoda na novoj vodoopskrbnoj mreži i odvodnji.

Govoreći o rješavanju kritičnih točaka po pitanju odvodnje, zamjenik gradonačelnika Vulin izvijestio je da su u tijeku radovi u Ulici Bele Bartoka u Retfali, vrijedni 1,125.000 eura, te radovi u Josipovcu. Po završetku tih radova veće količine oborina koje su poplavljivale kuće više ne bi trebale stvarati probleme.

Zadovoljstvo izvedenim radovima izrazio je Luka Došen, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad, i podsjetio da je nogostup saniran i u istočnom dijelu Kanižlićeve, na Vijencu Augusta Cesarca i Gorana Zobundžije.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza načelniku Kramariću zahvalio je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić rekavši kako mu je drago da su upravo oni bili partner u cijeloj priči Moderna sportska infrastruktura u Kneževim Vinogradima Otvoreno igralište s umjetnom travom: najviše će uživati 130 mališana Moj sastav i ja pripremamo jako dobar program, koji će biti prepun pjesama koje volite, a cijeli naš nastup bit će dodatno obogaćen, i to uz plesnu skupinu plesnog studija Korak, najavljuje Vanna Vanna i Novi fosili uveličat će 667. rođendan Koprivnice Vanna: Nakon nekoliko godina napokon ću imati koncert u rodnom gradu OVIM nagradnim natječajem, istaknuto je, županija želi dodatno osnaživati poduzetničko ozračje i klimu na svom području Ukupni nagradni fond 11.150 eura Traje natječaj za "Najbolju poduzetničku ideju"