Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Tko će iduće godine voziti Goričane i hoće li cijena goriva rasti

Sljedeći tjedan natječaj za lokalni linijski prijevoz

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Na sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice govorilo se i o nezadovoljstvu izvedenim radovima na 36 ulica, ali su neke prometnice već popravljene i to o trošku izvođača radova

Raspravu o javnom prometu započeo je Ozren Robić (SDP) s vrlo aktualnim pitanjem: tko će voziti Goričane iduće godine. 
Gradonačelnik Krešimir  Ačkar potvrdio je da gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću nije u interesu obavljati lokalni prijevoz Velike Gorice, a detaljnije je to razjasnio Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

– Dobili smo dobre informacije od jedne firme u vezi s javnim prijevozom i u tom smjeru smo uskladili natječajnu dokumentaciju. Još razmatramo povećanje cijene goriva. Zajedno s Fakultetom prometnih znanosti radimo formulu vezanu uz povećanje subvencija u slučaju povećanja cijena goriva koju ćemo ubaciti u projektnu dokumentaciju. Očekujem da ćemo sljedeći tjedan raspisati javnu nabavu za lokalni linijski prijevoz – rekao je Katulić. 

Robić je kazao i da je gradonačelnik svojedobno spomenuo nezadovoljstvo izvedenim radovima na 36 ulica. Zanimalo ga je što je s garancijama. Ačkar je istaknuo da su pojedine prometnice znatno popravljene otada, poput Zvonimirove u Hrvatskim Velikanima, Donja Lomnica, ulaz u Veliku Mlaku i sl.

– Svi popravci su produkt upravo tih garancija. Već je sada vidljivo koliko je popravljeno o trošku izvođača – odgovorio je 
gradonačelnik.

Ivo Jelušić (SDP) prokomentirao je kvalitetu radova u nedavno završenoj Majerovoj ulici koja je ponovno prekopana i  pitao što se radi da se zaštiti interes grada.

– Majerova nije gotova. Bit će gotova kada mi preuzmemo cestu. Primijetio sam da se radi na oknima na križanju Majerove i Šetališta Franje Lučića. Znalo se unaprijed da će se trebati poduzeti dodatne radnje. Cesta nije preuzeta, stručne službe obavljaju 
nadzor, a prije samog plaćanja još će se jedanput provjeriti i vidjeti jesu li svi detalji riješeni – odgovorio je Katulić.

Drugo Jelušićevo pitanje ticalo se rada nedjeljom, a pozvao je Grad da donese odluku o radu nedjeljom u zimskim danima gradske tržnice koja je pod njegovom ingerencijom. Ačkar se složio s Jelušićem o radu nedjeljom, ali istaknuo je da treba prvo porazgovarati s OPG-ovcima o toj odluci.