Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
U Osijeku nova studentska stipendija “Najbolje za najbolje”

Studentima 450 eura stipendije, praksa, ali i osigurano radno mjesto nakon diplome

Foto: Osijek
Stipendija je namijenjena redovnim studentima koji su upisali prvu godinu fakulteta na Sveučilištu J. J. Strossmayera i to na Fakultetu elektrotehnike,  računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Medicinskom fakultetu, Odjelu za fiziku i Odjelu za matematiku

Predstavljena je studentska stipendija “Najbolje za najbolje”, po mnogočemu jedinstvena u Hrvatskoj. Spoj je to težnji Grada Osijeka da mladi ljudi iz Osijeka i cijele Hrvatske izaberu osječko Sveučilište, nakon studija ostanu i raditi u Osijeku, i potreba poduzetnika za visokokvalificiranom radnom snagom.

– Ovo je plod suradnje Grada Osijeka i poduzetnika okupljenih u Osijek Softver City. Slogan je “Najbolje za najbolje”, pri čemu mislimo da je najbolja stipendija, najboljih tvrtki za najbolje studente u najboljem gradu i najboljem sveučilištu – istaknuo je dogradonačelnik Dragan Vulin.

Najbolje stipendiste biraju sami poduzetnici već na prvoj godini fakulteta, oni će kod njih od prve godine ići na praksu, ali i po završetku studija ostati raditi. Uvjete dogovaraju stipendist i poduzetnik. Mjesečna će stipendija iznositi najmanje 450 eura. Od toga Grad Osijek izdvaja 300 eura, a poduzetnik najmanje 150 eura.

– Imamo velik problem s nedostatkom stručnoga kadra u našim tvrtkama. Da bismo došli do kvalificiranih zaposlenika i da bismo mogli nastaviti pričati priču o Osijeku kao središtu IT industrije, trebali smo partnersku ruku, dobili smo je u osječkoj gradskoj upravi – rekao je predsjednik Udruge Osijek Softver City Mihael Tomić.

Stipendija je namijenjena redovnim studentima koji su upisali prvu godinu fakulteta na Sveučilištu J. J. Strossmayera i to na Fakultetu elektrotehnike,  računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Medicinskom fakultetu, Odjelu za fiziku i Odjelu za matematiku.